TEN FOOT WIZARD: “Out Of Your Mind”

ALBUM

Είδος: Alternative Heavy Rock, Grunge, Stoner
Δισκογραφική: Beard Of Zeus
Ημ. Κυκλοφορίας: 10 Ιουλίου 2020

“Ω Δάσκαλε, δώσε μας τα φώτα σου! Ποιο το ελιξίριο κατά της μιζέριας και της κατήφειας τους χαλεπούς τούτους καιρούς;” κι ο γιγάντιος Σαμάνος μας παρέδωσε το 3ο full length πόνημα του, το “Out Of Your Mind”.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να κλείνει η παρουσίαση της τρίτης ολοκληρωμένης δουλειάς των Βρετανών Ten Foot Wizard, μετά από μια πενταετή αναμονή, μιας και ο ενθουσιασμός μετά τις αλλεπάλληλες ακροάσεις του “Out Of Your Mind” δε μπορεί εύκολα να κρυφτεί.

Με ευφάνταστες και παν-εύστοχες δόσεις χιούμορ στο στήσιμό τους (αξίζει να παρακολουθήσετε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις τους) κι ένα εξαιρετικά δεμένο αμάλγαμα stoner και southern hard rock, με εναλλασσόμενες σφήνες από punk, metal, funk, και psych στοιχεία. Ο τρόπος που κατορθώνουν να συγκεραστούν τα παραπάνω, είναι μοναδικός και άκρως διασκεδαστικός για όλους ανεξαιρέτως τους θιασώτες του σκληρού ήχου.

Η παραγωγή αυτή τη φορά έγινε στο Brooklyn με την καθοδήγηση και τα φώτα του βραβευμένου με Grammy Nic Hard (Snarky Puppy / The Bravery) και το αποτέλεσμα ήταν 8 αψεγάδιαστες συνθέσεις που αποδίδουν στο έπακρον το μοναδικό χαρακτήρα των Βρετανών και είμαι βέβαιος πως αυτή η δουλειά θα εκτοξεύσει τις μετοχές τους!

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αποκλειστικά μια ψυχεδελική stoner μπάντα για καλοκαιρινά γούστα και αράγματα με ανεβαστηκές διαθέσεις. Οι συνθέσεις έχουν βάθος, χαρακτήρα, έντονες εναλλαγές που καθηλώνουν και έχουν την τάση να γραπώνουν τον ακροατή από μανίκι και να τον οδηγούν βήμα βήμα μέχρι το τέλος. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το ύφος τους παλινδρομεί ανάμεσα σε Clutch και ZZ Top με αρκετές groov-άτες παρεμβολές, ενώ από τις επιρροές τους δε λείπει η ψυχεδέλεια των 70s και το στίγμα των Sabbath.

Οι λαρυγγικές ικανότητες του τραγουδιστή και κιθαρίστα Gary Harkin αποτελούν ένα από τα highlights της υπόθεσης αφού μπορεί και μεταμορφώνεται από brutal metal performer σ’ ένα δυνατό rock ερμηνευτή με πεντακάθαρα φωνητικά κι έτσι μπορούν και διευρύνουν την παλέτα του ηχοτοπίου τους αβίαστα.

Το “Out Of Your Mind”, αναμφισβήτητα μας αντάμειψε στο έπακρον, κι αν ήταν ντεμπούτο, σίγουρα θα έδινε μάχη στις λίστες στην εν λόγω κατηγορία για το 2020, επειδή όμως με τα “αν” δε γίνεται δουλειά, θα τους έδινα προς ώρας το τίτλο της καλύτερης επανόδου (κοινώς comeback) στην σκηνή τους. Τα τέσσερα τρελοκομεία από το Manchester αξίζουν της προσοχής μας.

Facebook: https://www.facebook.com/tenfootwizard
Instagram: https://www.instagram.com/tenfootwizard
Twitter: https://twitter.com/10footwizard
Bandcamp: https://tenfootwizard.bandcamp.com

434

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.