T.O.M.B.: “Terror Winds”

ALBUM

Είδος: Black metal
Εταιρεία: Dark Essence Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 2022

Όσο θα ακούγονται οι πρώτες, κατάμαυρες και σιχαμένα σιχαμερές νότες του “Terror Winds”, της έβδομης full-length δουλειάς των Αμερικανών T.O.M.B., η πρώτη σκέψη που θα κάνετε είναι πόσο ταιριαστό είναι το εξώφυλλο του album. Ένα εβένινο δάσος στις παρυφές ενός επιβλητικού και παγωμένου ορεινού όγκου, κάτω από έναν πύρινο ουρανό, όπου σχηματίζεται μια κολασμένη τρομο-δίνη, και ποιος ξέρει τι βδελύγματα θα ξεχυθούν από κει μέσα!

Με έναν σκασμό LPs, EPs και splits πίσω τους, οι εκ Πενσυλβανίας ορμώμενοι σατανόκαφροι έγραψαν και κυκλοφορούν φέτος ένα album που τους πάει καρφί πίσω στις ρίζες του μαυρομεταλλικού ιδιώματος. Το μπόλιασμα με dark ambient επικλήσεις και death industrial φασαρία στο οποίο επιδίδονταν μέχρι και το “Thin the Veil” του 2020 είναι μακρινό παρελθόν, και οι T.O.M.B. πλέον πάνε καβάλα στο Β’ κύμα του είδους, έχοντας για σανίδα τον σταυρό πάνω στον οποίο κάποτε βασανίστηκε και πέθανε ο σχιζοφρενής γιος ενός μαραγκού από την Ιουδαία.

Οι έξι συνθέσεις του “Terror Winds” περιέχουν αποκλειστικά κακάσχημο, βρομερό, βλάσφημο και θορυβώδες black metal. Εδώ δεν έχει απόπειρες για καινοτομία και πειραματισμό. Μόνο κυνήγι, ξύλο, 666, σάπια ουρλιαχτά, διαόλους, κιθάρες-λεπίδες, παιχνίδια με ξυράφια, τύμπανα σαν ποδοβολητό και πιατίνια σαν λαμαρίνες, ανύπαρκτες μπάσες συχνότητες και σκατένιο ήχο, βγαλμένο από ομαδικό τάφο θυμάτων βουβωνικής πανώλης.

Αυτό το black metal σφηνάκι με δηλητήριο και χολή έχει σερβιριστεί και περιμένει να το πιείτε όλες κι όλοι εσείς που δεν βρίσκετε ικανοποίηση στη μουσική αν δεν φλερτάρει με το κάλλος που έχει ένα πτώμα σε αποσύνθεση, φουσκωμένο από τα σκουλήκια και σκασμένο κατά τόπους για να ρέουν δύσοσμοι χυμοί. Πάρτε το, ρε άρρωστες!

Υ.Γ. Ωστόσο, εφιστώ την προσοχή σας: αυστηρά NSFW (και ελπίζω όχι NSBM).

Facebook: https://www.facebook.com/totalocculticmechanicalblasphemy/ 
Bandcamp: https://tombnoise.bandcamp.com/

330

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.