SYTERIA: “Reflection”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: Syteria Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου 2020

Οι Syteria είναι μία τετραμελής Βρετανική μπάντα την οποία ίδρυσε η Jackie Chambers, κιθαρίστρια των Girlschool από το 1999 και μετά, και όπως φαντάζεται κάποιος το συγκρότημα παίζει κλασσικό βρετανικό hard rock. Μαζί της στα φωνητικά είναι η Julia Vocal, στο μπάσο η Steph Dawson και στα τύμπανα ο αδελφός της Julia, Pablo Calvo.

Το Βρετανικό συγκρότημα ιδρύθηκε το 2015, το 2016 κυκλόφόρησαν το EP “Wake Up” και το 2017 το πρώτο τους full length “Rantobot”. Φέτος ήρθε η σειρά για το δεύτερο album τους “Reflection”, το οποίο κυκλοφορεί μέσω της δικής τους εταιρείας Syteria Records. Από την πρώτη νότα που θα ακούσεις καταλαβαίνεις ότι οι Syteria βαδίζουν στα χνάρια θεϊκών γυναικείων groups όπως Girlschool και Rock Goddess, με τις συνθέσεις του δίσκου να σου βγάζουν αυτό το αυθεντικό rock συναίσθημα που λείπει από πολλές σύγχρονες μπάντες της εποχής. Τα τραγούδια είναι σχεδόν στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάτω από τρία λεπτά και αρκετά “πιασάρικα”, με αποτέλεσμα το “Reflection” να “τσουλάει” γρήγορα, με το repeat να γίνεται αυτόματα. Φυσικά μπροστάρισσα είναι η Jackie Chambers που “βάζει φωτιά” στις συνθέσεις με τις riff-άρες της, στο ίδιο επίπεδο είναι και η Julia που μου βγάζει την απαραίτητη “αλητεία” στα φωνητικά, αλλά και οι Dawson με τον Calvo που είναι ένα πολύ καλό δίδυμο. Γενικά ένα αρκετά “δεμένο” σύνολο, που έχει και το απαραίτητο ταλέντο για να γράψει κομμάτια που ξεχωρίζουν, σε ένα στυλ που έχουν παιχθεί σχεδόν τα πάντα. Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το εναρκτήριο “πάρτα στη μάπα” “Make Some Noise”, το Motorhead-ικό “Asylum” και το “παιχνιδιάρικο” “Moving Forward (Angels And Demons)”.

Χωρίς πολλά λόγια, το “Reflection” είναι το ιδανικό album γι’ αυτούς που γουστάρουν το παλιομοδίτικο rock, δηλαδή είναι απλό και απέριττο και “καταναλώνεται” όπως ένα σφηνάκι Jack, μία και έξω και πάλι από την αρχή.

Official website: https://syteria.co.uk/
Facebook: https://www.facebook.com/syteriaband/?epa=SEARCH_BOX

408

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.