GRONIBARD: “Regarde Les Hommes Sucer”

ALBUM

Είδος: Goregrind
Εταιρεία: Season of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Μαΐου 2022

«Καθαρίστε τα σώβρακά σας, οι Gronibard επιστρέφουν! Έπειτα από 14 χρόνια εκκωφαντικής σιωπής –όχι ότι έλειψαν σε κανέναν– το grindcore κουιντέτο είναι πάλι εδώ με το “Δες Άντρες να Κάνουν Πίπες”, ένα νέο album που μυρίζει πρωκτό και άλλες ντελικάτες οσμές. Πιστοί στις πρωταρχικές αξίες τους, οι Gronibard παραμένουν σκόπιμα –με δεδομένο τον περιορισμό των ικανοτήτων κάθε μέλους τους, αυτή είναι η επικοινωνιακή τακτική που έχουν επιλέξει– βλαμμένοι και επικεντρωμένοι σε ό,τι συμβαίνει από τη μέση και κάτω».

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από το επίσημο υλικό προώθησης της φετινής κυκλοφορίας των Gronibard. Ξεκινάω έτσι επειδή αυτά τα λόγια αποτυπώνουν αρκετά πετυχημένα τον χαρακτήρα αυτού του (μουσικού;) project. Πρόκειται για ένα συγκρότημα από τη Λιλ της Γαλλίας, υπάρχει από το 1998, έχει μόλις δύο full-length δουλειές, τα “Gronibard” (2001) και “We Are French Fukk You” (2008), αλλά αρκετά splits και EPs. Παίζουν goregrind, ας πούμε, δηλαδή έχουν μια grindcore βάση, με κατιτίς από death metal και χαζοχαρούμενα, χιουμοριστικά περάσματα σαν παιδικά τραγουδάκια. Προφανώς, όπως ορίζει το είδος, τα τραγούδια είναι περίπου δίπλεπτα και τρίλεπτα, έχουν πολύ βαθιά growls (low-pitch gutturals) ή κοροϊδευτικά falsetta, τα τύμπανα είτε groove-άρουν είτε βαράνε blastbeats και οι κιθάρες είναι punk-death αντίληψης. Οι «στίχοι» είναι από πορνογραφικοί έως σκατολογικοί, ενώ δεν λείπει και μια προσέγγιση πιο κοντά στην παρωδία.

Αν δεν έχετε μυριστεί ήδη ποια είναι η φάση τους, παραθέτω και μερικούς τίτλους από τα 16 tracks του δίσκου: “Fast Gays of Humanity”, “Lady Boy”, “Finger in Anus”, “Sperm Smoker”, “To Ride, Shoot Sperm and Drink the Juice”, Individual Thought Pâté” και “De Mysterfriize Pomme Bananas”.

Μακριά από κάθε σοβαρότητα και σοβαροφάνεια, οι Gronibard τη βρίσκουν μόνοι τους με το σκηνικό που έχουν στήσει, αλλά ελπίζουν κιόλας ότι αυτό μπορεί να φανεί σαν τρελή φτιάξη και σε άλλα άτομα που έχουν ακραία μουσικά γούστα και ψήνονται για παρωχημένα ανωμαλιάρικες, politically incorrect φαιδρότητες.

Σε περίπτωση που έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν αν οι Jackass είχαν αναλάβει την παραγωγή του “Reek of Putrefaction” των Carcass ή πώς θα ακουγόταν μια tribute μπάντα με μέλη των Kafrillion και των Πλοκάμι του Καρχαρία που θα διασκεύαζε Impetigo και Repulsion, τότε ιδού η απάντηση. Τι είπατε; Δεν σας απασχόλησε ποτέ κάτι τέτοιο; Εύλογα.

Facebook: http://www.facebook.com/gronibard 
Bandcamp: http://www.gronibard.bandcamp.com/ 

554

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.