Stick to your Guns, Eden Demise (12/04/23) An Club

Μεγάλη Τετάρτη και η Αθήνα έχει ήδη αρχίσει να αδειάζει είτε για τις κλασικές οικογενειακές διακοπές είτε για το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν στα νησιά.

Το An όμως παραμένει το μέρος συνάντησης όπου ζούμε κάθε φορά έντονες στιγμές με τα αγαπημένα μας συγκροτήματα, και αυτήν τη φορά ήταν ξανά γεμάτο παρόλο που αλλού δεν υπήρχε ψυχή. Ένα μέρος των Εξαρχείων που παρότι θεωρείται ιστορικό γράφει κάθε μέρα και μια νέα ιστορία.

Το ζέσταμα, ή αλλιώς οι διατάσεις όπως μας παρότρυνε να κάνουμε ο τραγουδιστής τους, έγινε από τους δικούς μας Eden Demise. Με το καινούργιο τους ΕP “The Great Injustice” μπήκαν ξανά στο παιχνίδι μετά από περίπου 10 χρόνια απουσίας στο χώρο του hardcore metal.

Το νεανικό κοινό που είχε μαζευτεί από νωρίς άρχισε τα σωστά κλοτσομπουνίδια στο pit και άφησε το μαγαζί να τους χαζεύει με ανοιχτό το στόμα όπως και την μπάντα που έσπερνε επί σκηνής. Ακούστηκαν κομμάτια από τον πρώτο δίσκο του 2009 μέχρι και το τελευταίο τους EP.

Τα λόγια του frontman τους μας έβαλαν σε πολλές σκέψεις, οι οποίες ελπίζω να εξελιχθούν σε πράξεις, για την κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και το πλαίσιο που ζούμε καθώς και τη δύναμη που έχουμε να το ανατρέψουμε. Έχει όμως ο λόγος ενός καλλιτέχνη τόσο νόημα όσο η μουσική του; Για μένα έχει και περισσότερο αφού το hardcore, αλλά και κάθε μη συμβατικό είδος μουσικής, που εκφράζεται πολιτικά και κοινωνικά θα πρέπει να υπερασπίζει τις θέσεις και τα πιστεύω του με κάθε ευκαιρία. Ευχαριστούμε πολύ για το “ξύπνημα” και τα υπέροχα break down σας που μας είχαν λείψει!

Eden Demise setlist:
Descent
Words of strength, rhymes for battle
The Great Injustice
Down the Gutter
Outsider
New unreleased track (απ τον επερχόμενο δισκο- untitled ακόμα)
Disruptive
Prove you Wrong

Στις 22.30 ήρθε η στιγμή που οι Stick to your Guns ανέβηκαν στη σκηνή του Αn για να μας χαρίσουν άλλη μια φανταστική βραδιά. Η τελευταία τους εμφάνιση ήταν με τους Parkway Drive το 2017 όπου νομίζω κέρδισαν αρκετούς νέους οπαδούς όπως και εμένα που δεν τους γνώριζα νωρίτερα.

Σε ένα ικανοποιητικά γεμάτο An το πρώτο κομμάτι “Nobody” έσκασε σαν δυναμίτης στα χέρια μας, με όλους τους φανατικούς να τραγουδούν το ρεφρέν και το pit να έχει πιάσει όλο τον κάτω χώρο του μαγαζιού. Από τον τελευταίο τους δίσκο ακούστηκαν τα “Hush” και “Weapon” που αγκαλιάστηκαν απ’ τον κόσμο, το ίδιο με τα κλασικά hit τους.

Ο ιδρώτας στα μέτωπα τους φάνηκε μόλις από το δεύτερο με τρίτο κομμάτι, ειδικά στου frontman Jesse που είχε πάρει το show πάνω του. Η επικοινωνία του με τον κόσμο ήταν άμεση και γεμάτη ενέργεια, όχι ότι είχε άλλη επιλογή σε ένα χώρο που η πρώτη σειρά θεατών είναι σχεδόν πάνω στη σκηνή.

Highlight της βραδιάς εκτός των τριών τελευταίων κομματιών που ήταν στρατηγικά διαλεγμένα καθώς είναι και από τα πιο γνωστά της μπάντας, ήταν και η στιγμή όπου ο frontman μιλούσε στο μικρόφωνο για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στον κόσμο μας και οφείλουμε να τα αλλάξουμε. Δεν ακούστηκε ούτε ψίθυρος, μόνο η φωνή του και έπειτα χειροκροτήματα και φωνές.

Η διάρκεια της συναυλίας ήταν σχεδόν μια ώρα, αλλά με 15 κομμάτια στο setlist, τόνους ιδρώτα στη σκηνή και άπειρο “χορό” στο pit, κανένας δεν έφυγε παραπονεμένος από άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση των Stick to your Guns στην Αθήνα!

Stick to your Guns setlist:
Nobody
What Goes Around
Married to the Noise
Such Pain
Nothing You Can Do to Me
Weapon
Hush
Doomed by You
Empty Heads
The Suspend
Amber
Universal Language
We Still Believe
What Choice Did You Give Us?
Against Them All

Photos: Νίκος Δρακόπουλος

635

Avatar photo
About Νίκος Δρακόπουλος 16 Articles
Βαφτισμένος στον σκληρό ήχο μέσα στα riffs των AC/DC και των Judas Priest, συνεχίζει ακάθεκτος να ανακαλύπτει νέες μουσικές αγάπες και να χτυπιέται στις πρώτες σειρές κάθε είδους συναυλίας. Η φωτογραφία ανανέωσε την αγάπη για τις live εμφανίσεις δίνοντας την ευκαιρία να απαθανατίσει μερικές από τις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες μπάντες στο χώρο του rock/metal και όχι μόνο. Σε "άλλα" ενδιαφέροντα θα έβαζε στα top 5: Nα παίζει μουσική, να ακούει μουσική, να ρολάρει με πατίνια, να εκπαιδεύεται δια βίου, να ταξιδεύει.