KILLSWITCH ENGAGE: “Live at the Palladium”

LIVE ALBUM

Είδος: Metalcore
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Ιουνίου 2022

Όπως και να τους αποκαλέσεις, είτε modern metal είτε metalcore, το γεγονός παραμένει. Οι Killswitch Engage ανήκουν και στους πιονιέρους του είδους και ταυτόχρονα είναι και από τις καλύτερες μπάντες του ιδιώματος. Ολόκληρη η δισκογραφική τους πορεία συνηγορεί σε αυτό, αξιοπρεπέστατες δουλειές με αποδέκτη ένα ευρύτατο ακροατήριο.

Το “Live at the Palladium” είναι μια live streaming δουλειά, μια φόρμουλα την οποία ακολούθησε ένα μεγάλο πλήθος από μπάντες ελέω covid και συμβολαίων με τη μουσική βιομηχανία που έπρεπε να διεκπεραιωθούν. Αποτυπώνει μια εμφάνιση των Killswitch Engage στο Palladium όπου σε ένα χορταστικότατο setlist εκτέλεσαν το debut album “Killswitch Engage” του 2000 όπως και το πλέον πρόσφατο “Atonement” του 2019, γεφυρώνοντας κατά κάποιο τρόπο μια 20ετία έντονης δραστηριότητας μέσα στα παγκόσμια metal δρώμενα.

Δεδομένα οι εκτελέσεις είναι αλάνθαστες από τον κιθαρίστα / guru παραγωγής Adam Dutkiewicz και την ομάδα του ενώ και ο ήχος διαθέτει ένα πηγαίο live feeling χωρίς να πραγματώνεται μέσω μιας πολυκάναλης πνιγηρής παραγωγής. Ο δε Jesse Leach μιας και βρισκόταν στο μικρόφωνο και στις δυο κυκλοφορίες, αναμενόμενα ακούγεται πολύ παθιασμένος και δυναμικός, άριστος performer.

Πολλές φυσικά οι κομματάρες που ξεχωρίζουν. “Unleashed”, “The Signal Fire” (ύμνος), “Ravenous”, “Irreversal”, “Numb Sickened Eyes”, “I Can’t Be the Only One” και “Just Barely Breathing” αν και κανένα δεν υστερεί έναντι των υπολοίπων.

Το “Live at the Palladium” είναι μια άριστη ευκαιρία για κάποιον να απολαύσει τη δυναμική των Killswitch Again στο σανίδι στο σήμερα. Έχουν ωριμάσει κατά πολύ, δεν έχουν πλέον να αποδείξουν τίποτα περί της αξίας τους και με χαλαρή διάθεση απολαμβάνουν να τα “σπάνε”. Ως live όχι απαραίτητη αγορά αλλά από την άλλη δεν θα μετανιώσεις ούτε cent από τα λεφτά που θα δώσεις για να το αποκτήσεις.

Facebook: https://www.facebook.com/killswitchengage

774

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.