SONS OF OTIS: “Isolation”

ALBUM

Είδος: Doom/ Sludge
Εταιρεία: Totem Cat Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Οκτωβρίου 2020

Otis ποιότης!

O κουρνιαχτός που σήκωσε το “Seismic” μέσα μου το 2012, δεν έχει κατακαθίσει ακόμη! Εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του σλατζοειδούς doom, οι Καναδοί Sons of Otis είναι απαραίτητοι, όπως το τριμμένο τυρί για τα μακαρόνια! Είχαμε την χαρά να τους δούμε ζωντανά στο Gagarin το 2016 (live report) και να βυθιστούμε στην ζωντανά δημιουργημένη, μαύρη τρύπα τους.

8 χρόνια μετά το σεισμικό τους έπος, επιστρέφουν, αυτή τη φορά στεγασμένοι από την Totem Cat Records, με το νέο τους album “Isolation” που πιθανότατα εμπνεύστηκε από τον αυτοεγκλεισμό του ανθρώπινου γένος, με σκοπό την αναχαίτιση του Covid-19. Σίγουρα ο ήχος του album θα μας βοηθήσει να ταυτιστούμε με το στιχουργικό περιεχόμενο, μιας που είναι ένα ιδανικό soundtrack για το “καταραμένο” 2020.

Οι Sons of Otis ακούγονται λιγότερο εξωγήινοι από το προηγούμενο “Seismic”, με την φωνή του Ken Baluke να είναι φιλτραρισμένη μέσα από τα γνώριμα εφφέ. Αργόσυρτο, υπνωτικό doom που θα ικανοποιήσει για μια ακόμη φορά τους θιασώτες των μονολιθικών rhythm sections και όλους εκείνους που όσο με διαβάζουν έχουν ήδη κόψει τζιβάνα.

Αν και στην πιάτσα σχεδόν τρεις δεκαετίες, οι Sons Of Otis φτάνουν τώρα στο μόλις τέταρτο ολοκληρωμένο τους πόνημα, αλλά είναι σοφά ποιημένο και κατασκευασμένο σε ένα μοναδικά “σαθρό” υπόβαθρο. Δεν θα ακούσεις κάτι πρωτόγνωρο, ούτε κάτι εξωπραγματικό, αλλά οι Καναδοί θα σε παρασύρουν σε μια βουτιά σε κάποια εξωγαλαξιακή ηφαιστειακή λάβα, με έναν τρόπο που μόνο εκείνοι, οι Electric Wizard και οι Conan ξέρουν.

Αν και το space έχει παραμεριστεί σε σχέση με το παρελθόν, η μουσική των Sons Of Otis ανήκει ακόμη σε τόπους πέραν της ατμόσφαιρας, λόγω της τοποθέτησης των φωνητικών του Ken Baluke. Με ένα εξώφυλλο που ανταποκρίνεται πλήρως στο ύφος του περιεχομένου, το “Isolation” δεν μπορεί να αποτύχει. Θα βρει καταφύγιο στα χέρια εκείνων που γνωρίζουν πως ακριβώς να το θωπεύσουν.

Κλείνω τα μάτια και αφήνω τον βούρκο της μουσικής μαστούρας να με καταλάβει! Μην αντιστέκεσαι…έλα μαζί μου!

Facebook: https://www.facebook.com/sonsofotis/
Bandcamp: https://sonsofotis.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5L3ZGYrgueSsuSDhhaujrp

490

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.