SANGUISUGABOGG: “Homicidal Ecstasy”

ALBUM

Είδος: Brutal, gory death metal
Εταιρεία: Century Media Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Φεβρουαρίου 2023

Δηλαδή, ρε ‘σείς, τι περιμένετε; Και τι να γράψω εγώ τώρα; Βλέπεις “αδιάβαστο” λογότυπο που μοιάζει σαν να έχω βουτήξει μια τριχόμπαλα της γάτας μου σε Blanco. Το εξώφυλλο είναι ένα κολάζ με φωτογραφίες ενός οστρακόδερμου και μιας ηρωίδας από video που συναντάς με tags όπως “extreme gagging” ή “destroy my throat” σε XXX sites. Το όνομα της μπάντας είναι ένα μπαστάρδεμα του λατινικού όρου για τη βδέλλα (aka. αιματορουφήχτρα) και της βρετανικής slang λέξης για τη χέστρα. Το album λέγεται “Η έκσταση της ανθρωποκτονίας”. Τα τραγούδια φέρουν τίτλους όπως “Αγγειεκτομή στη μαύρη αγορά”, “Σήψη όρχεων”, “Νεκρόφιλος ανώμαλος”, “Πεινάω για τα εντόσθιά σου” και λοιπά γλαφυροφαιδρά.

Εναλλακτικά, θα μπορούσα να ξεκινήσω λέγοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο full-length των Sanguisugabogg από το εξωτικό Οχάιο. Το συγκρότημα υπάρχει από το 2019, έκανε το ντεμπούτο του με το “Tortured Whole” (2021), παίζει brutal death metal με χιουμοριστική gore αισθητική, έχει επιρροές από ‘90s death metal και ολίγον τι hardcore, θα το γουστάρουν αρκετά όσες κι όσοι ακούν από Cannibal Corpse (επί Barnes) και Mortician μέχρι Fulci και Pyrexia.

Προφανώς, το κοπάνημα πάει σύννεφο. Οι κιθάρες είναι ασήκωτες και λυσσασμένες, είτε όταν ξύνουν είτε όταν slam-άρουν, και παίζουν τέρμα πωρωτικά θέματα. Το μπάσο σε βουλώνει σε βαθμό ασφυξίας. Τα τύμπανα είναι τεχνικά (από τα highlights του δίσκου) και τόσο καλογραμμένα, που πάνε τα tracks τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω, ενώ το ταμπούρο έχει αυτόν τον αναγνωριστικό ήχο από τενεκέ. Τα φωνητικά είναι βγαλμένα από τον πάτο ενός λάκκου γεμάτου με κινούμενη άμμο. Στο στιχουργικό, οι Sanguisugabogg εξακολουθούν να τιμούν τα κλισέ του genre, αλλά έχουν κάνει και μια προσπάθεια να αγγίξουν κάποιες πιο σοβαρές πτυχές του ζητήματος “θάνατος”, πάντα μέσα από ένα “platter of splatter” πρίσμα.

Πώς να σας εξηγήσω τώρα τι είναι αυτό το album, αν δεν έχετε ήδη καταλάβει… Το “Homicidal Ecstasy” έχεις την ατυχή τύχη να είναι δίπλα σου στο live και να ξεκινήσει μόνο του mosh pit την ώρα που στρίβεις τσιγάρο ή πάνω που πας να πιεις μια γουλιά. Εννοείται, σκάει πάνω σου με αγκωνίδι θανάτου. Το κοιτάς με ύφος «Τι φάση, ρε ψηλέ;», ενώ αυτό αντί να πει ένα «Σόρι, μπρο», σου αντιγυρίζει χλεμπόνα στη μάπα και χασκογελά, αφήνοντας να φανεί ένα κενό εκεί όπου κάποτε υπήρχε ένας κοπτήρας. Αν πας να πέσεις, πάντως, θα σε μαζέψει από χάμω και θα σε βγάλει από το pit, θα σε κεράσει μπίρα και θα σου πιάσει κουβέντα, κάνοντας fart & dick jokes. Τότε θα μάθεις ότι είναι παιδί μάλαμα και ότι καίγεται στα games, στη φου και στα Γ’ διαλογής horror films. Όταν, δηλαδή, δεν ασχολείται με ένα καμένο PhD που έχει για τίτλο κάτι σαν «Επιπτώσεις της υψηλών επιπέδων πρόσληψης trans λιπαρών στην επισφαλώς εργαζόμενη νεολαία την εποχή του κατασκοπευτικού καπιταλισμού».

Official Site: https://sanguisugabogg.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/sanguisugabogg/ 
Instagram: https://www.instagram.com/sanguisugabogg/ 

272

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.