REDEYE CARAVAN: “Nostrum Remedium”

ALBUM

Είδος: Dark Country
Δισκογραφική: Άνευ
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Ιανουαρίου 2020

Ρε σεις, υπάρχει κάποιο saloon στη Λιβαδιά; Δεν ξέρω πως αλλιώς να εξηγήσω την ύπαρξη μιας (κατά δική τους ομολογία) dark country μπάντας στην πόλη της Βοιωτίας.

Οι Redeye Caravan δημιουργήθηκαν το 2019 αποτελούμενοι πλέον από 7 μέλη. Ο Άκης Κοσμίδης στην κιθάρα και τη φωνή, ο Βαλάντης Δάφκος στο μπάσο (και φωνές), ο Πάνος Μακούλης στο ηλεκτρικό slide, τις ακουστικές κιθάρες, τα πλήκτρα κτλ., ο Στέφανος Στρογγύλης στη φυσαρμόνικα, ο Θάνος Γιαμαρέλος στο βιολί, ο Πάρης Γκάτσιος στα τύμπανα και τα κρουστά, και η Ελένη Παρακευοπούλου στα φωνητικά, γεμίζουν το χώρο σας με ήχους του Αμερικάνικου Νότου που σας μεταφέρουν σε κάποια πόλη της Άγριας Δύσης την περίοδο κάποιου τοπικού πανηγυριού.

Το “Nostrum Remedium” είναι η πρώτη τους προσπάθεια και είναι αρκετά συμπαθητική, προσφέροντας μάλιστα ένα είδος μουσικής που σπάνια ακούς από εγχώριους μουσικούς. Έχοντας στενάχωρη στιχουργική θεματική και μια εξαιρετική, κατά τη γνώμη μου, ενορχήστρωση, οι Redeye Caravan έχουν σίγουρα μέλλον και θα πρέπει να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά για να το κάνουν λαμπρό. Η παραγωγή είναι πεντακάθαρη και βοηθάει την ακρόαση του album, κάνοντας την παραπάνω από ευχάριστη, αλλά αν και αυτοπροσδιορίζονται ως Dark Country και παρόλο που οι στίχοι τους είναι “σκοτεινοί”, η ατμόσφαιρα τους δεν είναι τόσο “μαύρη”. Σε πλήρη αντιπαράθεση, ας πούμε με τους επίσης συμπατριώτες μας Skull & Dawn, που είναι μαύροι μέσα-έξω, οι Redeye Caravan είναι πιο φωτεινοί μουσικά. Έχοντας μια ροπή κάπου κάπου προς την bluegrass, συνδυάζουν όμορφα τις blues με τις country επιρροές τους και εκεί που νομίζεις ότι ακούς οπαδούς του Hank Williams III, ξεπετάγεται ο CW Stoneking. Άλλες στιγμές ακούγονται όμως, υπερβολικές στα αυτιά μου και φέρνουν στο νου μου τους διασκευάκηδες Hayseed Dixie και Steve ‘n’ Seagulls.

Ξεχώρισα ιδιαίτερα το Morricone-ικό “Old Debt”, ενώ και τα “El Muerto” και “Banshee” θα τα θυμάμαι όταν μιλώ για αυτούς. Αν λοιπόν, σου αρέσουν οι country περίοδοι του Nick Cave, οι Slim Cessna’s Auto Club, μπάντες σαν τους Pinebox Boys ή τους Devil Makes Three και τους δικούς μας επίσης, Penny Dreadful, ακούστε τους και μπορεί να διψάσετε για δυνατό αλκοόλ.

Facebook: https://www.facebook.com/redeyecaravan/
Instagram: https://www.instagram.com/redeye_caravan/
Bandcamp: https://redeyecaravan.bandcamp.com/

642

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.