PROSPERINA: Η Made of Stone Recordings κυκλοφορεί το album τους “Flag” σε βινύλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Made of Stone Recordings κυκλοφορεί το “Flag”, ένα εντυπωσιακό album από τους Ουαλούς Prosperina σε μια σειρά από περιορισμένες εκδόσεις χρωματιστού βινυλίου.

About the band

Με τα lockdown να τυλίγουν την καθημερινότητα μας με μια σκληρή και ασυμβίβαστη πραγματικότητα, δεν είναι εύκολο να αποφύγουμε την πεσιμιστική σκέψη. Άρα, δεν έχει υπάρξει πιο κατάλληλη περίοδος για ένα album που εστιάζει σε μια καταπιεστική, δυστοπική ύπαρξη.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους θέματα πάντα απασχολούσαν τη μπάντα από την Ουαλία και το “Flag” τους βρίσκει να αναπτύσσουν το όραμα τους σε απόλυτο βαθμό.

Υπήρξαν μια από τις περιπτώσεις που επλήγησαν από την κατάρρευση της PledgeMusic, η ουσία της οποίας είναι (εντελώς τυχαία) μια από τις θεματολογίες του album. Παρόλη την τεράστια οικονομική ζημιά, η μπάντα κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους fans και να βρει το απαραίτητο ποσό για να ολοκληρώσει την παραγωγή του album.

Όπως εξηγεί ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Gethin Woolcock: “Δυσκολευτήκαμε να τα καταφέρουμε, αλλά θεωρήσαμε σημαντικό το να πάρουν οι fans αυτό που ήθελαν από εμάς, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να αναλάβουμε μεγάλο προσωπικό κόστος οικονομικά και να επιστρατεύσουμε και έναν πολύ καλό μας φίλο, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δε θα είχε συμβεί”.

Το συνολικό αφήγημα πίσω από το “Flag” μοιάζει να έχει αποτυπώσει την παρούσα παγκόσμια κατάσταση, όμως στην πραγματικότητα ηχογραφήθηκε στη δυτική Ουαλία το Δεκέμβριο του 2018. Πολλές καταστάσεις ήταν ήδη δύσκολες για τα μέλη της μπάντας, πράγμα που οδήγησε σε μια σκοτεινή περιγραφή της πραγματικότητας. Το album πραγματεύεται τη σύγκρουση, την αφοσίωση και το πως οι άνθρωποι θα υποστηρίξουν τις πεποιθήσεις τους. Το artwork είναι μια δυναμική απεικόνιση της πολιτικής αναταραχής που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή.

Όλες οι δυσκολίες που εν τέλει ξεπεράστηκαν, έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στα κομμάτια, μια σειρά από δυναμικές συνθέσεις, με έμφαση στα choruses και προσμίξεις ιδιωμάτων από το heavy rock στο prog και από το grunge στο κλασικό alternative.

Press quotes από την κυκλοφορία του κομματιού “Flag” ως single

“A heavy, commanding fusion, it makes us think of Soundgarden caught in a dystopian kaleidoscope with Tool and Idles.” – Classic Rock


“…carries the emotional weight of Alice in Chains and the progressive tendencies of Soundgarden.” – Guitar World


“Progressive, ambitious and intelligent… metal with a brain.” – The Line Of Best Fit


“Sounds like an army… extremely accomplished.” – Kerrang


“Superb stuff.” – Metal Hammer


“Exhilarating. Catchy. Anthemic.” – Music Week

Βρείτε εδώ όλες τις πληροφορίες και audio links για τους Prosperina

H Made of Stone Recordings με τιμή παρουσιάζει την κυκλοφορία του “Flag” σε μια σειρά limited βινυλίων, που δίνουν σε αυτό το άριστο album το κατάλληλο medium

Με ημερομηνία κυκλοφορίας την 26/4/2022, η παλέτα των 180gr LPs περιλαμβάνει:

  • Burgundy Transparent
  • Splatter Transparent
  • Colour in Colour

Η προ-παραγγελία του “Flag” σε όλα τα format εδώ

693