POUNDER: “Breaking the World”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Shadow Kingdom Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29 Ιανουαρίου 2021

Άλλη μια κυκλοφορία που πιστοποιεί την άνοδο του παραδοσιακού heavy metal ανά την υφήλιο. Αυτή τη φορά έχουμε τους Αμερικανούς Pounder να έχουν έτοιμο τον νέο τους δίσκο “Breaking the World”, ένα album που κάνει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος, δηλαδή “τα σπάει”!

Το ντεμπούτο τους “Uncivilized”, το 2019 είχε κάνει αρκετό “θόρυβο” στο underground και τώρα ήρθε η ώρα του νέου δίσκου να δείξει ότι οι Pounder δεν είναι κανένα τυχαίο συγκρότημα. Περίπου 35 λεπτά διαρκεί ο δίσκος και περιλαμβάνει 7 “τραγούδια-δυναμίτες” που θα ενθουσιάσουν ακόμα και αυτούς που έζησαν την ένδοξη δεκαετία του ’80. Το κιθαριστικό δίδυμο των Mat Harvey και Tom Drapper είναι από τα καλύτερα κιθαριστικά δίδυμα που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Ειδικά ο Drapper παρουσιάζει κάποια φοβερά solos και το album είναι γεμάτο ωραία riffs. Ο Harvey είναι ικανοποιητικός σαν τραγουδιστής και όσο έλλειμμα έχει στις φωνητικές του ικανότητες, το αναπληρώνει και με το παραπάνω με το πάθος του.

Στα τύμπανα δεν ξέρω αν ήταν drum machine ή κάποιος από τους υπόλοιπους ανέλαβε χρέη drummer, αλλά νομίζω ότι ένας πραγματικός “βομβαρδιστής” θα απογείωνε ακόμα περισσότερο τη μπάντα, αφού το παίξιμο είναι απλά “Ok”. Ευτυχώς στη θέση του μπασίστα οι Pounder έχουν το “υπερόπλο” ονόματι Alejadro Correc που είναι “ογκόλιθος” και γεμίζει τον ήχο των Αμερικανών. Όλες οι συνθέσεις του δίσκου είναι αρκετά προσεγμένες και μπορώ να πω ότι οι Pounder παίζουν με αέρα βετεράνου. Στο “Breaking the World” υπάρχουν κομματάρες για όλα τα γούστα, “κολασμένα” κομμάτια σαν το “Spoils of War”, mid-tempo ύμνοι σαν το ομότιτλο και αλήτικες ιστορίες όπως στο “Hard City”.

Το “Breaking the World” είναι ένα δίσκος που καταευχαριστήθηκα και θα ενθουσιάσει όλους όσους ζουν για το heavy metal. Νομίζω ότι ο στίχος από το “Spoils of War” περιγράφει απόλυτα το album: “We came, We Saw, We Conquer!”

Facebook: https://www.facebook.com/pounderheavymetal/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCRcRMnyrO9H2_p-9y7uP_dw
Bandcamp: https://pounderheavymetal.bandcamp.com

598

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.