Ντόπιο Χάρντκορ (Vol.2) – The Xmas Edition w/ Against All Odds/ My Turn/ Censored Sound/ Killgrave (29/12/2022) An Club

LIVE REPORT

Τι είναι τα Χριστούγεννα φίλες και φίλοι; Εποχή αγάπης, γενναιοδωρίας, κρύου (κανονικά, μην κοιτάτε που λογικά τηλεμεταφερθήκαμε μαζικά στην Αυστραλία), μελομακάρονων, κιτσαριού και μαζώξεων με οικογένεια και φίλους.

Άλλη μια τέτοια μάζωξη έγινε λοιπόν και στο An Club λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, και συγκεκριμένα στις 29 Δεκεμβρίου, για το Ντόπιο Χάρντκορ (Vol.2) – The Xmas Edition. Φίλοι και γνωστοί μαζευτήκαμε νωρίς-νωρίς για να δούμε φίλους και γνωστούς, να ανταλλάξουμε κουτουλιές και λοιπά γιορτινά.

Την αρχή έκαναν oι Killgrave, το πιο νέο από τα σχήματα που θα ανέβαιναν στην σκηνή, και αυτό που ακουμπούσε πιο καθαρά στην μέταλ πλευρά της όχθης. Κάπου στις 21.15 έγινε αυτή η αρχή, με το “To Become a Crow”. Μπόλικη ενέργεια και χαμόγελα απ’ όλη την μπάντα, τα οποία μεταφέρθηκαν και στο κοινό, ειδικά στα κάγκελα του An όπου ξεπηδούσαν τα πρώτα πιτάκια, οι συναυλιακές αγκωνίτσες και τα συναφή. Πολύ δεμένη η μπάντα, ο ήχος εξαιρετικός (κι έτσι παρέμεινε για όλη την βραδιά), και ντραμς που σε σημεία έμοιαζαν με ομοβροντίες. Ο τραγουδιστής δεν έχανε ευκαιρία για interaction με το κοινό, ξεκίνησε και ένα τραγούδι μέσα από αυτό, πριν επιστρέψει στην σκηνή. Συνέχισαν με κομμάτια όπως “Severus”, “Raiding the Catacombs”, “Rise of the Black Fang” κι έκλεισαν γύρω στις 21.45 με το “The Needle Guardian”. Ζέσταναν για τα καλά το κοινό, και μας προετοίμασαν για το τι θα ακολουθήσει.

Setlist:
To Become a Crow
Blaviken
Severus
A Fistfull of Sand
Raiding the Catacombs
Rise of the Black Fang
The Needle Guardian

Ένα τέταρτο αργότερα θα έρθει η ώρα να υποδεχθούμε τους αγαπημένους Censored Sound, ένα σχήμα με μπόλικα χρόνια πίσω του, το οποίο συχνά-πυκνά χάνουμε και βρίσκουμε και χαιρόμαστε όταν το ξαναβλέπουμε. Τσίτα τα γκάζια απ’ την αρχή, με “Bad Luck”, “Shadows” και “Defrosted”, στο οποίο ανέβηκε και το δικό μας το παιδί, ο Δημήτρης ο Μαρσέλος να συναντήσει στη σκηνή τον αδελφό του (σαν σκηνή απ’ το Πάμε Πακέτο ακούγεται αυτό) και να τραγουδήσει και δυο ρεφρενάκια βρε παιδί μου. Ο κόσμος έχει φτάσει στον μέγιστο αριθμό που θα έφτανε κατά την διάρκεια της βραδιάς, νομίζω, και απολαμβάνει στο έπακρο αυτό που γίνεται κουνώντας πόδια/χέρια/κεφάλια/τον διπλανό τους. Άλλο ένα πολύ όμορφο στοιχείο της βραδιάς ήταν η σχέση των μπαντών μεταξύ τους, με την μία να στηρίζει και να φωνάζει για την άλλη, συνεχώς να γίνεται ανταλλαγή καβλάντας, φιλοφρονήσεων και μελών. Είναι πάντα όμορφο να βλέπεις μια σκηνή να είναι τόσο δεμένη μεταξύ της, και μπάντες να μην φεύγουν τρέχοντας με το που τελειώνει το σετ τους. Οι Censored Sound δεν έκοψαν ποτέ ταχύτητα, μας κράτησαν στην τσίτα και κατέβηκαν κι εκείνοι απ’ την σκηνή κάπου στο μισάωρο, δηλαδή κατά τις 22.40, παίζοντας και μια πολύ ωραία διασκευή του “Old Tyme Hardcore” των Slapshot.

Setlist:
Bad Luck
Shadows
Defrosted
The Mistake
Old, Stylish and Hardy
Not Enough
I Can’t Wait
This Goes To…
Changing Roles
Heartbomb
The Maddest Stories
Dissapointed
Stuck in the Past
Feel the Pressure
Tell me When
Old Tyme Hardcore

Οι Against All Odds θα ανέβουν με τη σειρά τους, και θα ξεκινήσουν δυναμικά με το “Fight or Run” και “Old Dens”, από το ομότιτλο άλμπουμ του 2014. Αγνό, παραδοσιακό hardcore από το Αθηναϊκό σχήμα, που συνέχισε ό,τι έχτισαν οι προηγούμενοι και δεν άφησαν το κοινό να σταθεί δευτερόλεπτο, παίζοντας και μια εξαιρετική διασκευή του “Something’s Gotta Give” των μπαμπάδων της σκηνής, Agnostic Front, αλλά και του “Man Against Man” των Καλιφορνέζων No for an Answer. Έκλεισαν το σετ τους κάπου στις 23:20 με το “Balkanian Boys”.

Setlist:
Fight or Run
Old Dens
What are you Afraid of
Wolfpack
Belligerent Zone
Something’s Gotta Give
How It Goes
Man Against Man
Hard Way
Raise Your Fist
Hate Shots
Ghost Dog
Balkanian Boys

Δώδεκα πάρα είκοσι θα πάρουν θέση οι Aθηνοβολιώτες My Turn, τελευταίο σχήμα της βραδιάς. Μας έπαιξαν στο σύνολό του το καινούριο, φρεσκοκομμένο (14 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε) τους πόνημα, “Modern Life’s Massacre”, το οποίο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε όσους δεν το είχαν ήδη ακούσει (κι εγώ μέσα σε αυτούς) και άλλα κομμάτια από την δωδεκάχρονη πορεία τους, ξεκινώντας με το “Livin’ on the Edge” και κλείνοντας γύρω στις 00:30 με τα “Oύτε στιγμή” και “Breaks my Heart”. Η χαρντκορομάζωξη αυτή θα ολοκληρωθεί ιδανικά και αδελφικά, με μέλη από κάθε μπάντα να γεμίζουν την σκηνή του An για να παίξουν το Pride των Madball.

Setlist:
Livin’ on the Edge
Mother
Modern Life’s Massacre
Indian Eyes
State of Grace
Life
Babylon
Buried Inside
Anguish & Pain
Search for Light
To the Kids
Oύτε στιγμή
Breaks my Heart

Διασκεδαστικότατη βραδιά, αποζημίωσε στο έπακρο όσους βρεθήκαμε στην αρένα του αγαπημένου An τις γιορτινές αυτές μέρες.

Άντε και του χρόνου!

692

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.