NORMAN JEAN: “Deathrattle Sing For Me”

ALBUM

Είδος: Metalcore
Εταιρία: Solid State
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Αυγούστου 2022

Norma Jean είναι το πραγματικό όνομα της Marilyn, αλλά και μουσικό σχήμα κάποιων τύπων από την Ατλάντα που εδώ και πολλά χρόνια τριγυρίζουν πέριξ των hardcore σκηνών.

Οι Norma Jean δισκογραφούν από το 2002 και το παρόν είναι το ένατο ολοκληρωμένο τους πόνημα. Αν και μόνο οι Chris Day (κιθάρα/φωνή) και Cory Putnam (φωνή) είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται από τις αρχές της μπάντας στη σύνθεση, οι Jake Schultz (μπάσο), Matt Marquez (τύμπανα) και Jeff Hickey (κιθάρα) συμπληρώνουν το σύνολο εδώ και μια δεκαετία, έχοντας δημιουργήσει πια γερό δέσιμο και εξαιρετική συνεκτικότητα.

Καταρχάς, πρέπει να υπογραμμίσω πως το metalcore είναι ένα ιδίωμα υπερκορεσμένο, που είχε περάσει τα πάνδεινα όσο βρισκόταν στη μόδα, και ιδίωμα δύσκολο στο να φτιάξεις κάτι που πλέον μπορεί να ξεχωρίσει.

Οι Norma Jean τα πάνε πολύ καλά ομολογουμένως σε αυτό το τελευταίο, προσφέροντας μουσική που δεν κουράζει και καινοτομεί όσο μπορεί. Ξεκινώντας το album μου έρχονται στο νου πρώιμες φάσεις των Fear Factory, αφού το “Deathrattle Sing for Me” παρουσιάζει μια ήπια τάση για ιντουστριαλισμό και έντονη τάση προς groove metal καταστάσεις, που θα οδηγήσουν πολλούς νοσταλγούς του είδους στα 90s μπροστά στα πόδια τους.

Πανέμορφες συνθέσεις, όχι απόλυτα εύκολες για κατανάλωση (φταίει και η post-hardcore αισθητική τους σε αυτό), τα φωνητικά εναλλάσσονται υπέροχα και χωρίς να το παρακάνουν συναισθηματικά, ενώ και η παραγωγή στέκεται ψηλά.

Το “Deathrattle Sing for Me” θα είναι σίγουρα ένα από τα φετινά highlights της metalcore σκηνής και οι Norma Jean παρόλο που περνούν τα χρόνια, συνεχίζουν να κρατιούνται σε αρκετά άνω του μετρίου δουλειές.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα στους αφισιονάδος του ήχου, αλλά θα το αγαπήσουν αρκετοί hardcorers επίσης και όσο περισσότερο το ακούνε, τόσο θα το λατρεύουν, αρκεί να αντέχουν τη μεταλλική του μεριά.

Official Site: https://normajeannoise.com/
Facebook: https://www.facebook.com/normajean

684

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.