NESTOR: “Kids In A Ghost Town”

ALBUM

Είδος: AOR/Hard Rock
Δισκογραφική: Nestor Prestor Music Group
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Οκτωβρίου 2021

Δεν είναι λίγες οι στιγμές που έχω πιάσει τον εαυτό μου να αναρωτιέται για το αν είμαι ο ίδιος υπαίτιος που όσο περνούν τα χρόνια δυσκολεύομαι να «νιώσω» τη μουσική που βγαίνει εκεί έξω, να δεθώ με νέα τραγούδια, καινούργιες μπάντες. Και σχεδόν κάθε φορά που μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία δίνω συνήθως καταφατικές απαντήσεις με αιτιολογήσεις τυχαίας προσπέλασης του νου, όπως η ηλικία, η κόπωση από τις ακροάσεις στο πέρασμα των χρόνων (πάλι η ηλικία συν ια παράμετρο δηλαδή) και άλλα τέτοια «εσωτερικά ευρύματα» που έχουν να κάνουν με εμένα. Κι έρχονται κάτι στιγμές όπως αυτή της ακρόασης του ντεμπούτου δίσκου των Σουηδών Nestor, που νιώθω πως όλα μέσα μου λειτουργούν τελικά φυσιολογικά, αφού από την πρώτη κιόλας «αυτιά» ένιωσα αυτό το τόσο γνώριμο συναίσθημα του ενθουσιασμού, αλλά και της νοσταλγίας.

To ηχητικό πακέτο αυτής της μηχανής παραγωγής συναισθημάτων που ακούει στο όνομα “Kids In A Ghost Town” συμπληρώνει ιδανικά το video για το κομμάτι τους “On The Run”, το οποίο αποτέλεσε στην ουσία και την πρώτη μου επαφή με το σχήμα και το εφαλτήριο να τους ψάξω περισσότερο και συνθέτει έναν ύμνο νοσταλγίας στα 80’s. Βέβαια όσο προχωράς με τους Nestor τόσο αρρωσταίνεις, μέχρι και με την Samantha Fox συνεργάστηκαν στο “Tomorrow”.

Όλες τις συνθέσεις διακατέχει η έμπνευση των δημιουργών τους με καλοζυγισμένες μελωδίες, τρομερή κιθαριστική δουλειά τόσο όσο και όπου χρειάζεται, φωνητικά από εκείνα που σε έκαναν να γουστάρεις εξαρχής αυτόν τον ήχο, συναυλιακά ρεφρέν, όλα συνηγορούν πως μπροστά μας έχουμε ένα δίσκο που θα αντέξει στο χρόνο και μια μπάντα η οποία με το καλημέρα μας υποχρέωσε να υποκλιθούμε στο ταλέντο των μελών της.

Όσο επιτηδευμένη κι αν ακούγεται η φάση, το ταλέντο των Σουηδών υπερκαλύπτει το όλο εγχείρημα και, παρά την back to the future αισθητική που αποπνέει στο περιτύλιγμά του, το album σφύζει από φρεσκάδα, δυνατές συνθέσεις και η ροή στον δίσκο απλά δε σε αφήνει να πας σε κάτι άλλο…

Νομίζω πως στην περίπτωση των Nestor δε χρειάζονται πολλά επιχειρήματα από μέρους μου, αρκεί να είσαι φίλος του hard rock ήχου των 80’s και δεν θα πιστεύεις στα αυτιά σου όταν βάλεις το “Kids In A Ghost Town” να παίξει. Άνετα στα καλύτερα album που ακούσαμε φέτος…

Website
Facebook

1390