MISTY ROUTE: “Without a Trace”

ALBUM

Είδος: Alternative Metal
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Δεκεμβρίου 2021

Τι χρειάζομαι από ένα album για να με διασκεδάσει;
Α) Συνοχή και σαφή προσανατολισμό
Β) Ειλικρινές songwriting και όμορφο τρόπο πλεξίματος επιρροών
Γ) Καλή παραγωγή και όσο γίνεται καλύτερο performance
Δ) Ψυχή

Όσα περισσότερα από τα παραπάνω ανταποκρίνονται στο τελικό αποτέλεσμα τόσο καλύτερη θα είναι και αποτύπωση του έργου στο υποσυνείδητο μου. Γιατί εν κατακλείδι, η τέχνη έχει ως τελικό στόχο το μέσα σου και την σύνδεση ακροατή-μουσικού σε πνευματικό επίπεδο.

Οι Αθηναίοι Misty Route ευαγγελίζονται πως παίζουν alternative metal και όσο γενικός και αν ακούγεται ο όρος, είναι ακριβής στην προκειμένη περίπτωση. Το τρίο έχοντας ως ηχητική βάση το metal φαίνεται να συνθέτει έχοντας στο παρελθόν λατρέψει την μετά- thrash περίοδο των Metallica, αλλά και τον τρόπο που εκείνοι ενέπνευσαν το heavy rock. Δεν διστάζουν βέβαια, να πειραματιστούν ελαφρώς με πιο prog φόρμες (βλέπεTool ή Porcupine Tree), αλλά και πιο “ανάλαφρες” (βλέπε Soundgarden).

Πρέπει να υπογραμμίσω δε την αρκετά καλή άρθρωση των αγγλικών του Λευτέρη Σαατσάκη, που είναι ένα πλεονέκτημα που θέτει το “Without a Trace” πιο προσιτό σε εκτός Ελλάδος αγορές. Τα κομμάτια προσπαθούν να γίνονται ευκολοάκουστα και να μην ξεφεύγουν σε τεχνικές υπερβολές, ενώ παράλληλα δείχνουν την μουσική κατάρτιση των Misty Route. Το μπάσο και τα τύμπανα των Κονόμη-Μπακόπουλου αντίστοιχα σε εξαιρετική αρμονία, όταν δεν κλέβουν την παράσταση (φοβερός ο ήχος του μπάσου), κρατάνε τα μπόσικα για να σολάρει/οδηγεί ο Σαατσάκης χαρίζοντας φοβερές στιγμές όπως το “For you”και “Compass”.

Αν δεν είσαι από εκείνους που θεώρησαν τους Metallica προδότες και σου αρέσει η μουσική σου να ξεφεύγει προοδευτικά, οι Misty Route είναι ένα σχήμα που θα έπρεπε να σε αναγκάσει να κουνηθείς ρυθμικά.

Το “Without a trace” είναι μια καλοδουλεμένη πρώτη δουλειά που θέτει ψηλούς στόχους για το μέλλον των Misty Route. Τουλάχιστον η αυλαία αποκάλυψε μια δυνατή πρεμιέρα που κρατάει τον θεατή σε εγρήγορση.

Η πορεία τους εύχομαι να μην είναι όσο ομιχλώδης προδίδει το όνομα τους.

Facebook: https://www.facebook.com/MistyRoute
Bandcamp: https://mistyroute.bandcam.com

668

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.