Mass Culture – Okwaho – Automaton live @ ΙΛΙΟΝ plus Σάββατο 1 Ιουνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Mass Culture (post hardcore, sludge) μαζί με τους Okwaho (blackened sludge doom) ολοκληρώνουν το πρώτο τους κοινό, μίνι ευρωπαϊκό τουρ, με εννιά λάιβ σε εννιά διαφορετικές χώρες τη κεντρικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, παίζοντας στο κέντρο της Αθήνας.

Μαζί τους, οι Automaton, μετά την εμπειρία της εμφάνισής τους στο Inferno Festival στη Νορβηγία, επιστρέφουν το ψυχεδελικό post black-sludge τους στο φυσικό του χώρο.

AUTOMATON

Οι Automaton είναι ένα ψυχεδελικό doom/post-black συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2012 στην Αθήνα. Η μουσική τους είναι σκοτεινή και έντονη, μια συγχώνευση από χαμηλοκουρδισμένα ριφ, μινιμαλιστικά μοτίβα και ψυχεδέλεια, με αποτέλεσμα ένα ξεχωριστό βαρύ ύφος. Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ: Echoes of Mount Ida (Trailblazer EP-2013, Sound Effects Records LP-2014) και το “Τάλως” (Sound Effect Records, 2018), ένα σκοτεινό κινηματογραφικό concept album στο οποίο ο μυθικός μεταλλικος γίγαντας ξυπνά αφηνιασμένος στη σύγχρονη εποχή και σπέρνει την καταστροφή στο πέρασμα του. Ο Ψαραντώνης προσφέρει τη φωνή και τη λύρα του στο άλμπουμ και ως σύγχρονος Δίας αφυπνίζει τον Τάλω. Οι Automaton έχουν συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα (Desertfest Athens, New Long Fest κ.α.) και στο εξωτερικό (Inferno Festival Norway, Bulgaria, Cyprus/Into The Limbo fest), μοιραζόμενοι τη σκηνή με κορυφαία συγκροτήματα της σκηνής, από Pentagram έως YOB.

Links:
http://radi.al/Automaton_Talos
https://www.youtube.com/@automatondoom
https://automatonathens.bandcamp.com/music
www.automatonband.com
https://www.facebook.com/Automaton.Athens/
https://www.instagram.com/automatondoom/

OKWAHO

Οι Okwaho δημιουργήθηκαν το 2013. Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα blackened doom, sludge και post metal με κοινωνικοπολιτικό και ενίοτε πιο προσωπικό στίχο. Τον Σεπτέμβρη του 2015 ηχογράφησαν το πρώτο τους ντέμο. Τον Μάρτη του 2018 έγινε η κυκλοφορία του πρώτου τους, ομώνυμου, δίσκου με πιο πολλά stoner στοιχεία, και χειροποίητο εξώφυλλο από γυαλόχαρτο.

Την περίοδο 2018-9 οι Okwaho ασχολήθηκαν με τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για τη θεατρική παράσταση Λέσχη Γονεοκτόνων/Parenticide Club, σε κείμενο του Ambrose Bierce, όπου εμφανίζονταν παίζοντας ζωντανά την άνοιξη του 2019, τονίζοντας την ατμοσφαιρική και την πολιτική σκοπιά του έργου.

Τον Μάη του 2023 κυκλοφόρησαν το The Usurper Regime, που δείχνει μια πιο ακραία, αιχμηρή και αποφασιστική πλευρά τους. Πρόκειται για ένα άκρως πολιτικοποιημένο στιχουργικά άλμπουμ, που βρήκε στα black/post metal ηχοτοπία το ιδανικό πεδίο έκφρασης της κοινωνικής οργής και αγανάκτησης ενάντια στον φασισμό, την ξενοφοβία, τις πολιτικές καταστολής.

Η μπάντα, έχει μοιραστεί τη σκηνή με τους Night Stalker, Nebula (USA), Last Rizzla, Saddayah (RO), Godsleep, Son of Nothing, Ancst (GER), The Curf, Yovel, κ.ά.

Video God of Gold:
https://www.youtube.com/watch?v=ejP5NyoFwn8

OKWAHO Links:
Bandcamp: https://okwaho.bandcamp.com/album/the-usurper-regime
Facebook: https://www.facebook.com/OkwahoBand
Instagram: www.instagram.com/okwaho_band
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCL_WMwW4PxhcfKmzi42_NyA

MASS CULTURE

Οι Mass Culture, που δημιουργήθηκαν το 2011 και μετά από μερικές αλλαγές στο line-up, είναι πλέον 5μελές συγκρότημα.

Κάθε μέλος είχε τη δική του μουσική πορεία και ταυτότητα, αλλά, έχοντας κοινά συστατικά και μια ευρεία εκτίμηση για τη μουσική διάφορων συγκροτημάτων, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια μπάντα που να συνδυάζει το post hardcore με metal στοιχεία.

Μετά το EP “Amoralism” του 2012 και τον split του 2015 μαζί με τους Fields of
Locust, κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο του 2018 το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ “Primal | Ephemeral”, με τη βοήθεια των Nothing to Harvest records και Sweetohm recordings..

Το 2023 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τελευταίο του ολοκληρωμένο άλμπουμ “Barren Point”.

Links:
https://linktr.ee/masscvltvre

► Ημερομηνία: Σάββατο 1 Ιουνίου
► Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00
► Ώρα έναρξης: 21:00
► Χώρος: ΙΛΙΟΝ Plus, Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων, Αθήνα
► Τιμή εισιτηρίων: 8€
► Προπώληση: https://www.more.com/…/okwaho/automaton-live-ilion-plus/

182