MAGGOT HEART: “Hunger”

ALBUM

Είδος: Post punk/Dark Wave
Εταιρία: Svart Records, Rapid Eye Records
Ημ. κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2023

“Τι και αν έπιασε σκουλήκια η καρδιά μου, δεν έπαψα να σ’αγαπώ ποτέ!” θα μπορούσε να τραγουδιέται σε κάποιο ανήλιαγο λαϊκό στέκι από κάποιον που δάγκωσε τη λαμαρίνα με την αοιδό που παρακολούθησε κάποιο βράδυ αργά.

Αυτό έπαθα και γω όταν άκουσα για πρώτη φορά το παρόν και “ερωτεύτηκα” την άκρατη και αλήτικη ωριμότητα της κυρίας Linnéa Olsson, αν και ίσως βοήθησε και λίγο παραπάνω η αδυναμία που έχω στην καταγωγή της.

Τρίτη ολοκληρωμένη προσπάθεια για το τρίο με βάση το Βερολίνο και είναι χάρμα ακροάσθε.
Ακροβατεί μεταξύ post punk και dark/gothic, δίνοντας στον ακροατή ένα γερό μουσικό χαστούκι μέσα από μια έντονη horror αισθητική και τα οκτώ τραγούδια είναι τόσο γλυκόπιοτα που το “άσπρος πάτος” πάει σύννεφο σε επαναλήψεις.

Η αρτιστίκ εμφάνιση των πνευστών στο “LBD” με κάνει να αγαπήσω το “Hunger” λίγο περισσότερο και η πείνα μου για τους Maggot Heart δύσκολα πλέον θα σβήσει, ενώ τα δάχτυλα μου χορεύουν στα πλήκτρα, ακούγοντας έναν φοβερό συνδυασμό επιρροών που εκτείνονται από την Nina Hagen ως την PJ Harvey, από τους Christian Death ως τον Danzig.

Παραγωγή και ενορχήστρωση τέτοιες που δείχνουν απέραντη αγάπη και σεβασμό στην τέχνη και κάθε γωνιά τους δίνει κάτι παραπάνω στην κάθε ακρόαση και σκέφτομαι πως για κάτι τέτοιες στιγμές συνεχίζω να γράφω, διότι πονάει να κρατάς τον έρωτα μέσα σου. Τα συναισθήματα που βγάζει το “Hunger” είναι πολυποίκιλα και με ένταση, ικανή να σε αναζωογονήσει και να σε κάνει να δει με άλλο μάτι τη ζωή. Τέτοιοι δίσκοι πραγματικά μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή!

38 λεπτά απόλυτης απόλαυσης σε έναν δίσκο που φλερτάρει ήδη την είσοδο στην 20-αδα των καλύτερων της χρονιάς και εμένα να φωνάζω “αν δεν έχεις ακούσει ακόμη Maggot Heart, έχεις πράξει ένα από τα μεγαλύτερα punk εγκλήματα”. Γιατί πάνω από όλα το “Hunger” είναι punk και μπάντες σαν τους Rubella Ballet, θα ήταν περήφανες ακούγοντας το.

Τι άλλα να περιγράψω, ρε όρνια! Καθαρίστε τα αυτιά σας και αφεθείτε στη φροντίδα των σκουληκιών.

Official Site: https://www.maggotheart.com/
Instagram: https://www.instagram.com/maggotxheart/

344

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.