LŸNX: “Claws Out”

ALBUM

Είδος: Hair metal
Εταιρεία: Bullzhorn Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Μαΐου 2024

Οι Lÿnx, το hard rock/hair metal κουαρτέτο, παραδίδει μια ωδή στη χρυσή εποχή του rock ‘n’ roll με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του “Claws Out”.Γεννημένοι εν μέσω πανδημίας, το 2020, οι Lÿnx ξεπήδησαν από το Calgary του Καναδά, ενωμένοι από μια κοινή αγάπη για το rock ‘n’ roll της δεκαετίας του ’80. Η μπάντα αναβιώνει με ακρίβεια την αισθητική, την ενέργεια και τον ήχο των ημερών του θριάμβου της hard rock. Επιπλέον, το “Claws Out” διαθέτει μια μοντέρνα παραγωγή και μια ωμή αίσθηση, δίνοντας στο hair metal έναν φρέσκο αέρα!

Από τις πρώτες νότες του “Hell In High Heels,” γίνεται σαφές ότι οι Lÿnx βρίσκονται σε αποστολή να αναζωπυρώσουν τη νοσταλγία για τα ’80s, ενώ ταυτόχρονα σκαλίζουν τη δική τους θέση στο πάνθεον των ροκ θρύλων. Οι στίχοι εμβαθύνουν στην πολυπλοκότητα του πόθου και της επιθυμίας, ετοιμάζοντας μας για μια ξέφρενη βόλτα μέσα από τα σκαμπανεβάσματα της ανθρώπινης εμπειρίας. Το “Rock Machine” ακολουθεί, αποτελώντας φόρο τιμής στους αφανείς ήρωες του δρόμου…τα οχήματα που μεταφέρουν την μπάντα από τη μια συναυλία στην επόμενη. Είναι ένας ωμός και αμετανόητος ύμνος για το rock n’ roll lifestyle, γεμάτος φλογερά κιθαριστικά σόλο και βροντερά τύμπανα. Στο “Claws Out”, το κομμάτι που τιτλοφορεί το άλμπουμ, οι Lÿnx πραγματικά βυθίζουν τα νύχια τους στην ψυχή του ακροατή. Εμπνευσμένο από τον μύθο του λυκανθρώπου, το τραγούδι διοχετεύει την πρωταρχική ενέργεια του θηρίου, με στίχους που στάζουν από αιμοδιψή ένταση και κιθαριστικά riffs που ξεσκίζουν τον αέρα σαν κοφτερά νύχια.

Θυμίζοντας ένδοξες μέρες των Faster Pussycat και Motley Crue, τα κομμάτια “Can’t Get Enough” και “Shake It Up” κρατούν το πάρτι ζωντανό με τον μολυσματικό παλμό και τα “κολλητικά” τους ρεφρέν. Είναι οι πεμπτουσιώδεις hair metal ύμνοι που απαιτούν να παίζονται στη μέγιστη ένταση, με στίχους που υμνούν τις ηδονιστικές απολαύσεις του σεξ, των ναρκωτικών και του rock n’ roll. Το “Band of Brothers” είναι το λαμπερό αστέρι του Claws Out. Από τα υψίφωνα φωνητικά του μέχρι τους ειλικρινείς στίχους και τη μεταδοτική μελωδία του, αυτό το κομμάτι συλλαμβάνει όλα όσα καθιστούν την μπάντα μια δύναμη υπολογίσιμη. Το δικό μου αγαπημένο στοιχείο του τραγουδιού είναι ότι ενώ παραμένει σε ευθυγράμμιση με το hard rock ύφος των Lÿnx, αναδεικνύει το πραγματικό ταλέντο της μπάντας και ιδιαίτερα τα φωνητικά του Ja6ur. Η μπαλάντα “Nothing But Love” διοχετεύει το πνεύμα επιτυχημένων μπαλαντών από τους Skid Row. Είναι μια στιγμή ανάπαυλας μέσα στο τρελό πάρτι.

Συνολικά, το “Claws Out” είναι ένας δυνατός πυροβολισμός από heavy rock n ‘roll απευθείας στην καρδιά. Με την μεταδοτική ενέργεια, τα καυτά κιθαριστικά σόλο και τα δυναμικά φωνητικά, είναι μια απόδειξη για την διαχρονική δύναμη του είδους. Ανέβασε την ένταση, πάρε τη λακ και άσε τους Lÿnx να σε πάνε ταξίδι στον άγριο και αδάμαστο κόσμο του hair metal!

Facebook: https://www.facebook.com/getlynxed
Instagram: https://www.instagram.com/lynxrocksofficial/
Bandcamp: https://getlynxed.bandcamp.com/

166

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 17 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.