LUCIFUGE: “Hexensabbat”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Εταιρεία: Dying Victims Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Μαΐου 2024

Από το 2016, οι Lucifuge τελειοποιούν σταθερά ένα εθιστικό στυλ black metal, speed metal και punk.Το 2021, με το τέταρτο άλμπουμ τους Infernal Power, ο Equinox αποφάσισε να μετατρέψει τους Lucifuge σε full-band σχήμα, κάτι που απέδωσε καρπούς: το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση στον χαρακτηριστικό τους ήχο, αποπνέοντας έναν νέο επαγγελματισμό που παράλληλα ακουγόταν πιο “brut” από ποτέ.

Ωστόσο, ήταν το Monoliths of Wrath του 2023 που οι Lucifuge πραγματικά έδωσαν λάμψη στον ήχο τους και τον πήγαν σε μια πιο σύγχρονη αλλά εξίσου καλή κατεύθυνση: κλασικό, ξέφρενο thrash των θεών των 80s, Sodom, Kreator, Exodus και φυσικά Slayer. Ευτυχώς, οι Lucifuge συνεχίζουν αυτή τη στροφή στον ήχο τους και με το έκτο τους άλμπουμ, “Hexensabbat”. Αφήνοντας πίσω τις πιο σύνθετες μουσικές δομές του προκατόχου του, το “Hexensabbat” καλπάζει προς τις πύλες της Κόλασης με έναν καλπασμό που φέρνει πίσω λίγο από το black metal στοιχείο ενώ παράλληλα τιμά τους underground κόσμους του thrash και speed metal των 80s.

Είναι αλήθεια, οι προαναφερθέντες θεοί του thrash εξακολουθούν να κατέχουν μια θέση στον τρέχοντα ήχο των Lucifuge, αλλά τώρα μπορεί κανείς να εντοπίσει επιρροές από συγκροτήματα όπως Exciter, Razor, Iron Angel, και ακόμη και από συγκροτήματα των πιο όψιμων 80s όπως Gang Green, The Exploited και Crumbsuckers. Τόσο απλό και οργισμένο είναι το ξεσπάσμα του με όλες τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ. Επιπλέον, μια μεγάλη δόση από το παλιομοδίτικο πείσμα των Lucifuge επιστρέφει με όλη του τη δύναμη, κάτι που κάνει τα riffs του άλμπουμ, που είναι ελαφρώς μελωδικά αλλά και κακόβουλα, να ακούγονται μεγαλειώδη – και, το πιο σημαντικό, δεν κάνει το “Hexensabbat” μια απλή ρετρο αναπαραγωγή.Παρόλο που το songwriting του δίσκου είναι στιβαρό και κομμάτια όπως το “Into Eternal Sleep” θα σας κάνουν σίγουρα να headbangάρετε, ορισμένοι ίσως θεωρήσουν ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από λίγο περισσότερο πειραματισμό. Η αφοσίωση του άλμπουμ σε ένα συγκεκριμένο στυλ thrash ίσως κουράσει κάποιους που αναζητούν κάτι πιο progressive ή περίπλοκο.

Εάν είστε λάτρεις του κλασικού thrash με μια πινελιά black metal, τότε το “Hexensabbat” είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Οι Lucifuge παραδίδουν ακριβώς αυτό που υπόσχονται: μια ασταμάτητη επίθεση από thrash riffs και δαιμονικά φωνητικά.

Bandcamp: https://dyingvictimsproductions.bandcamp.com/album/hexensabbat

214

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 42 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.