LIVE DECEMBERANCE – URZA – KEVEL (25/5/2024) – AN CLUB

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

DECEMBERANCE  –  URZA (Germany)  –  KEVEL

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

An Club – Αθήνα

Οι Αθηναίοι  Doom / Deathsters Decemberance παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό στον ιστορικό συναυλιακό χώρο του An Club ολόκληρο τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο Implosions. Μαζί τους οι Γερμανοί Funeral Doomsters Urza και οι επίσης Αθηναίοι Post Black Deathsters Kevel.

Decemberance

https://www.facebook.com/decemberanceband

https://linktr.ee/Decemberance

Από τον Σεπτέμβριο του 1997 η μπάντα με τις κυκλοφορίες και τις Live εμφανίσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη παρουσιάζει έναν ατμοσφαιρικό Doom Death Metal ήχο, με έναν καθ’ όλα προσωπικό τόνο, καθώς αφηγείται ιστορίες παράνοιας, πνευματικής κατάρρευσης και απόγνωσης. Με τη συνδρομή του χαρακτηριστικού ήχου του cello, θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων ο τελευταίος της δίσκος με τίτλο Implosions, οποίος είχε θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή από τον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Λιτή θεατρικότητα και εύρος δυναμικών είναι το δυνατό στοιχείο αυτής της έμπειρης μπάντας, η οποία θα αφήσει το αποτύπωμά της στη σκηνή του An Club.

Έχοντας στις τάξεις τους έμπειρα μέλη της ελληνικής metal σκηνής, όπως ο drummer, τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης της μπάντας Γιάννης Φιλιππαίος, μέλος επίσης των Shattered Hope, με θητεία στους Daylight Misery, Immensity και Ritual of the Black Sun, ο κιθαρίστας και συνθέτης της μπάντας Χρήστος Μαρκόπουλος, με θητεία στους Immensity, ο κιθαρίστας Σάκης Βλαχάκης, εκ των συνθετών και βασικό μέλος των Shattered Hope και Pretend We Are Dead, ο οποίος είναι και ένας από τους κύριους ηχολήπτες της μπάντας και ο μπασίστας Άγγελος Μαλισόβας, μέλος των 70’s progsters Ciccada, Mask of Prospero και Daylight Misery με θητεία στους Fallen Arise και στους Message in a Cloud.

Με τη συνδρομή του έμπειρου τσελίστα Μιχάλη Κοντού θα παρουσιαστεί ο τελευταίος δίσκος της μπάντας με τίτλο Implosions (2023), το οποίο κυκλοφόρησε από την Razobleed Productions. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη κυκλοφορία η οποία είναι φυσική εξέλιξη (μουσικά, στιχουργικά, αισθητικά) όλων των κυκλοφοριών της μπάντας (“Decemberance” – 1999, “…just a Blackclad…” – 2001, “Inside”- 2009, Conceiving Hell – 2017). Μακροσκελείς συνθέσεις με έμφαση στις δυναμικές και στην δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιράς. Ο ήχος του Doom / Death metal απλώνεται και σε περιοχές των 70’s ψυχεδελικών δομών και με την προσθήκη samples από ταινίες δίνουν ένα ιδιαίτερο (σίγουρα μαύρο) χρώμα στη μουσική τους. Ιδιαίτερο κομμάτι του δίσκου είναι το «η Μπλε Κλωστή» (the Blue Thread), το οποίο είναι με τσέλο και πιάνο και στο Live θα αποδοθεί με μία ξεχωριστή εκδοχή. Ανάμεσα στο 24λεπτο Scaffold και το 37λεπτο Shrouds αποτελεί χαρακτηριστικό κομμάτι του συγκεκριμένου δίσκου.

Οι ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας, μιας και ο χώρος του doom/death metal και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερος, είναι επιλεγμένες και προσεκτικά δομημένες. Από την αρχή της πορείας της, η μπάντα τολμούσε να εντάξει «εξωτικά» για το χώρο όργανα, όπως βιολί, φλάουτο, τσέλο, πιάνο, πέρα από τις full metal εμφανίσεις. Με συναυλίες σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ του χώρου, όπως το Doom Over London, Doom Over Gorinchem (Ολλανδία), Darken the Moon (Βέλγιο), Little Devil Doom Day (Ολλανδία), αλλά και με σημαντικά support στην Ελλάδα (Candlemass, Marduk, Kaamos, God Dethroned, Saturnus), καθώς επίσης και headline εγχώριες συναυλίες.

Βασικοί καλεσμένοι θα είναι οι Βερολινέζοι Urza

https://www.facebook.com/UrzaDoom

Με την εμπειρία τους στα ευρωπαϊκά συναυλιακά δρώμενα, θα κάνουν αίσθηση στους οπαδούς του Funeral Doom και όχι μόνο.  Στις Αρχές Μαΐου κυκλοφορούν τη νέα τους δουλειά , το split με τους Calliophis, με τίτλο “Dawn of a Lifeless Age” σε συνεργασία με τις σεβαστές εταιρίες του χώρου Meuse Music Records και Aesthetic Death. Με δύο τραγούδια αυτό το split εδραιώνει του Urza σαν μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού funeral doom. Οι Urza αποτελούνται από εμπείρους μουσικούς της σκηνής με θητεία σε μπάντες όπως πχ οι Ophis. Βαθύ σκότος, έντονες ηχητικές διαστάσεις, σχεδόν καταπιεστικός ήχος, χαρακτηριστικός, του συγχρόνου Funeral Doom με βορβορώδη φωνητικά.

Όπως οι ίδιοι σημειώνουν: «Με σκοπό τη δημιουργία ακραίου Doom, οι Urza γεννήθηκαν στο αχανές Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια 4 χρόνων η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ The Omnipresence of Loss το 2019, το οποίο είχε θερμή υποδοχή από τη διεθνή Doom σκηνή. Μετά τα live της μπάντας σε Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία, τα αρχαία εδάφη της Ελλάδας είναι κάτι νέο και πολύ ιδιαίτερο. Ανυπομονούμε να φέρουμε το απόλυτο σκοτάδι».

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι επίσης Αθηναίοι Kevel

https://www.facebook.com/kevelband

Η μπάντα δημιουργεί ασυμβίβαστους, αλλά συνεκτικούς ήχους, απομακρυσμένη από συγκεκριμένους κανόνες και στυλιστικά φράγματα των πολλών υποειδών του Metal. Το τελευταίο άλμπουμ «Mutatis Mutandis» εξερευνά διάφορα μουσικά μονοπάτια, συνδυάζοντας death / black Metal, post-Metal, προοδευτικά στοιχεία και διαστημικά ηχοτοπία.

Σκοτεινές μουσικές, σε σκοτεινά μέρη….

https://www.facebook.com/events/1141635923924935

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30
(ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ)
Τιμή εισιτηρίου 
13€

53