KING BUZZO with TREVOR DUNN: “Gift of Sacrifice”

ALBUM

Είδος: Acoustic Rock/ Experimental
Δισκογραφική: Ipecac Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: 14 Αυγούστου 2020

Φτάνει μόνο να σκεφτεί κανείς το αποτύπωμα που έχει αφήσει ο Roger “Buzz” Osbourne με την πορεία τους στους Melvins! Από την έντονη επιρροή τους στα πρώτα βήματα των Faith No More (και ειδικότερα στην Mike Patton εποχή, ο οποίος τον στεγάζει δισκογραφικά σε τούτη την προσπάθεια) και των Nirvana, ως την σημαντικότητα τους στην διαμόρφωση του sludge ιδιώματος και ακόμα ακόμα, γενικότερα στο heavy rock και hardcore.

6 χρόνια λοιπόν, μετά το solo ντεμπούτο του “This Machine Kills Artists” (2014), o King Buzzo επανέρχεται με την πολύτιμη συνοδεία του μπασίστα των “τρελών” Mr. Bungle, Trevor Dunn. Οι δυο τους έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν τόσο στους Melvins (“Freak Puke”, “Everybody Loves Sausages”, “Basses Loaded”), όσο και στους Fantomas. Έτσι, με δεδομένη τη χημεία μεταξύ των δυο συμμετεχόντων, το “Gift of Sacrifice” μόνο πετυχημένη συνταγή θα μπορούσε να είναι. Η παρεΐστικη ενναλακτική acoustic rock αποψη του King Buzzo, όπως τη γνωρίσαμε στο χλιαρό ντεμπούτο “This Machine Kills Artists”, συναντάει την ανάγκη του Trevor Dunn για μουσικό πειραματισμό.

Ειδικά, με τη προσθήκη του κοντραμπάσου του Dunn, έρχεται στη μνήμη του η συνεργασία του Γιάννη Αγγελάκα με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη, αν και κάποιος θα σκεφτεί πως μπερδεύω την Πούτση με τον Βρούτση. Το album ανοίγει με μια σύντομη εισαγωγή που σου σερβίρει το ορεκτικό, προϊδεάζοντας σε για το πειραματικό της φύσεως, το οποίο επιβεβαιώνεται με το “Housing, Luxury, Energy”, κομμάτι στρατηγικά τοποθετημένο για να λατρέψεις το “Gift of Sacrifice”.

Φίλοι της πορείας του Steve Von Till (Neurosis) πιθανότατα να νιώσουν μια έλξη παραπάνω σε σχέση με τους υπόλοιπους και η δυναμική σύνδεση της κιθάρας του Buzz με τον υπέροχο και έμπειρο όρθιο μπάσο του Trevor Dunn, κατασκευάζουν την πρώτη όμορφη στιγμή του album.

Μια υπόνοια jazz-ιστικών αναφορών αιωρείται καθόλη τη διάρκεια του δίσκου στο παίξιμο του Dunn, ενώ και τα delta blues εμφανίζονται στο “Mock She”, διευρύνοντας λίγο παραπάνω το εύρος επιρροών που υπάρχουν στο “Gift…”. H πεντακάθαρη παραγωγή του επιπλέον, δίνει έναν πόντο παραπάνω στη δεύτερη solo προσπάθεια του King Buzzo που είναι ιδανική για χαλάρωση (όχι για όλους βέβαια) ή διάβασμα.

Ο King Buzzo είχε τη φαεινή ιδέα να προσκαλέσει σε αυτό του το μουσικό ταξίδι, τον Trevor Dunn, η οποία αποδίδει καρπούς, με αποτέλεσμα με υπέροχη συνύπαρξη δυο, αντίθετης ροπής, εγκεφάλων που ολοκληρώνουν όμως, ένα δίπολο που παρέχει ανεξάντλητη και σταθερή ροή ενέργειας.
Τώρα, που ετοιμάζεις βαλίτσες και θα απλώσεις την αρίδα σου στην άμμο, αγναντεύοντας την ΑΟΖ, στο διάλειμμα ανάγνωσης του αγαπημένους σου άρλεκιν, το “Gift of Sacrifice” είναι ιδανική ηχητική υπόκρουση.

Facebook: https://www.facebook.com/Buzz-Osborne-195653683828662/
Instagram: https://www.instagram.com/realkingbuzzo/
Twitter: https://twitter.com/buzz_urro
Bandcamp: https://kingbuzzo.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5gmEBtmtalvF1CMz0cHi5o

569

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.