KING WOMAN: “Celestial Blues”

ALBUM

Είδος: Doom rock
Εταιρεία: Relapse Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιουλίου 2021

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Νιώθεις και εσύ πως ακροβατείς σε ένα τεντωμένο σκοινί, έχοντας ασήκωτα βάρη στους ώμους σου και καμιά βοήθεια δεν υπάρχει για να περάσεις αλώβητος αυτή τη δοκιμασία. Μια δοκιμασία ζωής και θανάτου. Μόνο μια γυναικεία φωνή έχει τη δύναμη και την εμπειρία να συνδυάσει την απόγνωση του χαμού και τη δροσιά τη γέννησης. Μια τέτοια φωνή την έχεις ανάγκη. Επιτακτική.

Πατώντας το πλήκτρο της αναπαραγωγής στο δεύτερο album της παρέας της Kris Esfandiari, πολλαπλά συναισθήματα με κατακλύζουν. Οι King Woman εκτελούν με στυγνή ακρίβεια μια πανδαισία σλατζάτου doom που θα ικανοποιήσει τους φίλους της εξαίσιας Chelsea Wolfe και της τρομερής συνεργασίας μεταξύ Thou και Emma Ruth Rundle. Post-rock επιρροές, που άλλοτε αγγίζει το γοτθικό, μουσική που δίνει πάσα στην κυκλοθυμία και η διάθεση αλλάζει συνεχώς. Μια γέφυρα μεταξύ του doom και του alternative rock, που παίρνει φωτιά όταν συναντά μια ήρεμη neo-folk ατμόσφαιρα.

Μια συλλογή εννέα άγρια θλιμμένων ύμνων που θα δώσουν ζωή στη μιζέρια σου, η οποία θα αυτονομηθεί και θα πάψει να σου ρίχνει την ψυχολογία με τις μοναδικές μουσικές της εξάρσεις. Κάποιες στιγμές νιώθω πως ακούω μια θυμωμένη PJ Harvey να ξεσηκώνει με τη φωνή της καταπιεσμένα πλήθη. Η γοητευτική χροιά της Kris, πλαισιωμένη από την κατάλληλη ζοφερή ενορχήστρωση, καταφέρνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη σου και ολοένα να σε αναγκάζει να επιστρέφει και πάλι στις αγκάλες της.

Η παραγωγή του album είναι δουλειά του έμπειρου Jack Shirley (Deafheaven, Amenra, Oathbreaker) και ενισχύει τα συναισθήματα που (μάλλον) θέλει να προκαλέσει η King Woman.
Ακόμα και το εξώφυλλο λέει μια ιστορία. Μια γυναίκα που έχει ταλαιπωρηθεί, αλλά τελικά όρθωσε το ανάστημα της και βρέθηκε τελικά, σε θέση ισχύος η ίδια. Έκανε μια παύση, άναψε τσιγάρο και…

Τις τελίτσες συμπλήρωσες τις μόνος σου. Η King Woman αξίζει το σεβασμό σου!

Facebook: https://www.facebook.com/KNGWMN
Instagram: https://www.instagram.com/kngwmn/
Twitter: https://twitter.com/kngwmn/
Bandcamp: https://kingwoman.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4C20AUsp5T2VNHmzSTSzYn

512

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.