KHANDRA: “All Occupied by Sole Death”

ALBUM

Είδος: Black metal
Εταιρία: Season of Mist Underground Activists
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Κάθε καλοκαίρι, οι Λευκορώσοι μου «χτυπούν την πόρτα». Δυστυχώς, δεν είναι καλλίγραμμες κυρίες που έρχονται να κάνουν μας παρέα όταν βλέπουμε Άγριες Μέλισσες, αλλά μαντραχαλαίοι blacksters.

Το 2020 γνώρισα τους Mora Prokaza (διαβάστε την κριτική του “By Chance”) και την ιδιότυπη διασταύρωση trap-black metal. Το 2021 τους διαδέχονται οι Khandra και τα πράγματα είναι πιο παραδοσιακά, αλλά όχι τόσο ενδιαφέροντα. Η αλήθεια είναι πως περίμενα κάτι διαφορετικό, αφού η χώρα τους μού είχε κάνει την έκπληξη την προηγούμενη χρονιά, και έτσι έθεσε ψηλότερα τον πήχη.

Οι Khandra παίζουν όμορφο, μελωδικό black metal, χωρίς πλήκτρα και λοιπές φιοριτούρες, πατώντας πάνω σε καλές «συνταγές», όπως οι Dissection, Necrophobic και Blaze of Perdition. Τα αβυσσαλέα γρήγορα σημεία με τα καθιερωμένα, για το είδος, blast beats είναι πολύ περιορισμένα και τα θεμέλια της μουσικής των Λευκορώσων είναι η μελωδία. Γεγονός που τους κάνει πιο αρεστούς στα αυτιά μου, αλλά δυστυχώς χωρίς να αφήνουν εκείνη τη «γεύση» που θα με κάνει να ανοίξω και πάλι το «ψυγείο».

Το περίεργο πάλι (που ίσως έχει να κάνει με τον εξοπλισμό μου) είναι πως στα ηχεία βγαίνει ένας περίεργος θόρυβος, που εξαφανίζεται όταν ακούω το “All Occupied by Sole Death” στα ακουστικά μου. Εκεί, η παραγωγή έχει το επίπεδο του «θορύβου» που είναι ανεκτός σε έναν black metal δίσκο, ο οποίος έχει, εν μέρει, ως σκοπό να σε κάνει να νιώσεις άβολα.

Όσοι από εσάς δεν αφήνετε album για album απείραχτο, δεν χρειάζεται να κουράζεστε. Εκείνοι όμως που ψάχνετε κάτι που θα ξεχωρίζει από τα χιλιάδες που βγαίνουν καθημερινά (καμιά 100αριά black metal κυκλοφορίες φτάνουν στο inbox μας κάθε εβδομάδα), γυρίστε σελίδα γιατί, όσο και να προσπάθησαν, οι Khandra δεν κατάφεραν να γίνουν «φίλοι» μου.

Το τρίτο, κατά σειρά, album των Λευκορώσων blacksters, μπαίνει στο ράφι με τα μέτρια του είδους και εγώ θα περιμένω και πάλι κάποια Ισλανδική μπάντα να με βγάλει «μαυροπρόσωπο».

Bandcamp: https://khandra.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4UoMTxMFWU13Oxo1SexG2F

527

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.