KEMEROV: “Anti-Hero”

ALBUM

Είδος: Death ‘n’ Roll
Εταιρία: One Two Six Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Δεκεμβρίου 2021

Παλιά η ιστορία μου με τους Kemerov. Τόσο παλιά που φτάνει στη εποχή των Lifestock, που προϋπήρχαν αυτών.
Το 2015 στην κριτική του ομώνυμου τους ΕΡ (link) τους εξομολογήθηκα πως έτσι μου αρέσουν περισσότερο και εκείνοι με αντάμειψαν με το “FMKD”, του οποίου το βινύλιο κοσμεί το ράφι μου.

Φτάνουμε τρία χρόνια μετά, αφού έχει μεσολαβήσει ένα ΕΡ, στο δεύτερο ολοκληρωμένο τους album, “Anti-hero”, που με το εξώφυλλο του μοιάζει σαν φόρος τιμής στα κόμιξ.
Ο μουσικός συνδυασμός του death ‘n’ roll με ένα core χαρακτήρα εμπλουτίζεται και ώρες ώρες μου φέρνουν στο νου τους Black League του Tanelli Jarva (ex-Sentenced).

Πιασάρικες μελωδίες και ρεφρέν, ρυθμοί που σε αναγκάζουν να χορεύεις (ακόμα και τα low tempo), όμορφα σολάκια από μια μπάντα που έχει δέσει σαν κύτταρα στελέχους της μετάλλαξης Όμικρον.
Τα χιτάκια πέφτουν βροχή. “Anti-hero tights”, “Nails”, “Count me out” και ίσως μιλάμε για το Magnus Opus της μπάντας και ας είναι ακόμη το δεύτερο. Μακάρι, να με διαψεύσουν στο επόμενο full length και να σκίσω τα ρούχα μου, όπως ο υπερ-ήρωας στο εξώφυλλο.

Πάντοτε οι Kemerov έδειχναν με έμφαση πως διάλεξαν το αριστερό μονοπάτι των Entombed και ο δίσκος θα μπορούσε να αφιερωθεί στον χαμένο LG Petrov, αλλά οι Σερραίοι έχουν κάνει το παραπάνω βήμα και τώρα, θα κλωτσήσουν με δύναμη την εξώπορτα σου. Φρόντισε να μην είσαι από πίσω!

ΞΥΛΟ ΡΕΕΕΕ!

Facebook: https://www.facebook.com/kemerovgr/
Bandcamp: https://kemerov.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1SEurjIYlG1zdS516zooso

822

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.