JOEY DEMAIO/MANOWAR: Συνέντευξη Τύπου

OPINIONS

Δευτέρα θα δώσουν συνέντευξη τύπου οι Manowar στο Fuzz, ποιος ψήνεται? Ήταν η ερώτηση που έσκασε στα κεντρικά του Rockway και φυσικά ο γράφων δήλωσε αμέσως συμμετοχή. Εννοείται ότι δεν θα έχανα την ευκαιρία να ακούσω τί έχει να μας πει ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του metal ( στην περίπτωσή μας θα ερχόταν να μας μιλήσει ο ένας και μοναδικός Joey DeMaio), παρά τις μερικές κατά καιρούς «αστοχίες» της μπάντας.

Στις 19:30 ακριβώς με το πρόγραμμα και σε πλήρη σύμπνοια με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Manoel Arruda (διευθυντής της Magic Circle Entertainment) μας καλωσόρισε στο Fuzz και κάλεσε στη σκηνή τον Δημήτρη “Immortal”, από τα παλαιότερα μέλη του fan club των Manowar, μέλος του crew τους τα τελευταία 13 χρόνια και πλέον καλός φίλος του DeMaio. Ο Δημήτρης μας εκμυστηρεύτηκε ότι από πέρσι οι Manowar ήθελαν να κάνουν ένα τραγούδι με θέμα την Ομήρου Οδύσσεια που θα υπάρχει στο νέο τους δίσκο και ότι ο Joey τον ρώτησε αν γνωρίζει κάποιον που θα μπορούσε να μεταφράσει κάποια από τα λόγια, από τα Αγγλικά στα Αρχαία Ελληνικά. Ο Δημήτρης μας είπε ότι αποφάσισε να προτείνει το εγχείρημα αυτό σε ένα Έλληνα μουσικό που επίσης θαυμάζει, τον Σάκη Τόλη, των Rotting Christ. Πριν προλάβουμε να κλείσουμε το στόμα από την έκπληξη «σκάει» στη σκηνή ο Σάκης.

Αρκετά ευδιάθετος, μας είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που συμμετέχει στο τραγούδι, αν και αποδείχθηκε ένα δύσκολο εγχείρημα η μετάφραση του κειμένου απο τα Αγγλικά στα Αρχαία Ελληνικά. Του πήρε σχεδόν έξι μέρες να το μεταφράσει μαζί με τη βοήθεια της γυναίκας του και κάποιων φίλων. Όλοι νομίζαμε ότι αυτός θα ήταν και ο αφηγητής, όμως μας αφήσανε με το στόμα ανοιχτό όταν μάθαμε ότι αφηγητής θα ήταν ο γνωστός ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος έλαβε άμεσα τη θέση του στη σκηνή.

Ο ίδιος μας είπε ότι από μικρός ήταν metalhead, και είναι ακόμα, και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που συνεργάστηκε με τα παιδικά του ινδάλματα. Τόσο ο Κωνσταντίνος όσο καΙ ο Σάκης εκθείασαν τον επαγγελματισμό του DeMaio, με τον Κωνσταντίνο να αναφέρει ότι απόλαυσε να ακολουθεί τις οδηγίες του για το πως θα απαγγείλει το κείμενο. Στη συνέχεια ο Καζάκος μας είπε ότι κατάφερε να πείσει και τον πατέρα του, τον μεγάλο ηθοποιό μας Κώστα Καζάκο, να συμμετάσχει στο όλο εγχείρημα. Ο Κωσταντίνος θα ερμήνευε τον Τηλέμαχο και ο Κώστας τον ίδιο τον Οδυσσέα!! Όσο περνούσε η ώρα η φάση γινότανε και καλύτερη.

Κάπου εκεί ήρθε η ώρα του Joey DeMaio να ανεβεί στη σκηνή. Αρκετά χαλαρός και ευδιάθετος και αυτός, επιβεβαίωσε τα όσα είπαν οι προλαλήσαντες και στη συνέχεια προβλήθηκε ένα μικρό video με πλάνα από τις ηχογραφήσεις του κομματιού. Ο Joey δήλωσε ότι με τέτοιο επιτελείο ένιωθε σαν τον Κόπολα με το «Νονό» και ότι όλα θα είναι τέλεια. Επίσης, το ότι τους δυο Ομηρικούς ήρωες έπαιζαν αληθινοί πατέρας και γιος, τον έκανε «να του σηκώνεται η τρίχα».

Επόμενο μεγάλο νέο ήταν η ανακοίνωση ότι οι Manowar θα γιορτάσουν τα 40 χρόνια τους με συναυλία στο Release Festival, στις 22 Ιουλίου στο πλαίσιο της “Crushing the Enemies of Metal Tour”. Τέλεια! Συναυλία που παίζει να εμφανιστούν και οι Rotting Christ, όπως «άφησε να του ξεφύγει» ο Σάκης.

Στη συνέχεια ο DeMaio μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για το Ελληνικό κοινό όσο και για τους ιθύνοντες του Release και μας ενημέρωσε ότι θα παίξουν σε μεγαλύτερη σκηνή που θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο video wall, με ακόμα περισσότερο εξοπλισμό. Η συνέντευξη τύπου τελείωσε με κάποιες λίγες ερωτήσεις από τον μουσικό τύπο και αναμνηστική φωτογραφία από τον Joey DeMaio και τους υπόλοιπους στη σκηνή του Fuzz. Τα νέα για τους Έλληνες οπαδούς των Manowar είναι φανταστικά και είναι σίγουρο ότι αν όλα πάνε καλά (ελέω covid), στις 22 Ιουλίου θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές!

Heavy metal or no metal at all, wimps and posers leave the hall!!

821

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.