FLAME, DEAR FLAME: “Aegis”

ALBUM

Είδος: Doom metal
Δισκογραφική: Eisenwald Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Ιουλίου 2021

Παίρνοντας το όνομα τους από την χαρακτηριστική φράση που επαναλαμβάνει ο Steady Hand McDuff στο γνωστό παιχνίδι Dark Souls 2, οι Flame, Dear Flame με το πρώτο μόλις άλμπουμ τους έχουν βάλει φωτιά (pun intended) στα χωράφια του παραδοσιακού, επικού doom metal.

Δεν υπάρχουν στολίδια και πρωτοτυπίες εδώ, είναι ακριβώς αυτό που λέει το πακέτο, αγνό doom, με το άλμπουμ να είναι στην ουσία 2 τεράστια τραγούδια χωρισμένα σε 3 μέρη το πρώτο και 4 το δεύτερο, 7 κομμάτια στο σύνολο. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει καμία πρωτοτυπία, ρωτάτε ευλόγως, προς τι η φωτιά; Όποιος έχει παίξει το παιχνίδι από το οποίο πήραν το όνομα τους (μόνο το όνομα παρεμπιπτόντως, η θεματολογία δεν ακολουθεί) ξέρει ότι η λέξη κλειδί είναι “ατμόσφαιρα”, και από αυτή το “Aegis” ξεχειλίζει. Μελαγχολία, φθορά, λυκόφως, αυτά επικαλείται η μουσική του Γερμανικού γκρουπ με αριστοτεχνία που σπάνια βρίσκεις πλέον.

Αν λοιπόν σας εξιτάρει η ιδέα του doom ποτισμένου στους Solitude Aeturnus, το Epicus Doomicus Metallicus και το μεσαίωνα, αλλά αυτή τη φορά με γυναικεία φωνητικά και έξτρα ομίχλη, εδώ, οι Flame, Dear Flame σας φτιάξανε. Και αν αναρωτιέστε “πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μπάντα με όνομα από βιντεοπαιχνίδι”, μάλλον δεν έχετε παίξει Dark Souls, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/flamedearflame
Bandcamp: https://flamedearflame.bandcamp.com/album/aegis

1017

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.