INFERNALIZER (Ft. Claudio Ravinale): “The Ugly Truth”

ALBUM

Είδος: Gothic metal
Δισκογραφική: Rockshots Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021

Φαντάζομαι οι μύστες του gothic και death metal, θα γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του Claudio Ravinale. Από τους Disarmonia Mundi στους The Silverblack, 5 Star Grave και The Stranded, μία καριέρα που φαντάζει ονειρεμένη και άφταστη για τους περισσότερους. Οι μουσικές ανησυχίες του Claudio δε δείχνουν να σταματούν εδώ, και το νέο του εγχείρημα ονόματι Infernalizer έρχεται να «απλώσει τα δίχτυα του» στο gothic τοπίο της «σκληρής» μουσικής, ανοίγοντας νέους μουσικούς ορίζοντες στον Ιταλό καλλιτέχνη με το ντεμπούτο album “The Ugly Truth”.

Είναι προφανές ότι η «σκοτεινή» εμπειρία του Claudio Ravinale στο death metal τόσα χρόνια, δε θα μπορούσε παρά να τον σπρώξει σε κάτι εξίσου dark και ατμοσφαιρικό. Έτσι η ενασχόλησή του με το gothic metal, φαντάζει ως μία φυσική συνέχεια της μουσικής του πορείας. Οι νεοσύστατοι Infernalizer, πέρα από τα όποια goth στοιχεία έχουν αφομοιώσει, έχουν καταφέρει να τα συνδυάσουν με πιο groove-άτες μοντέρνες metal φόρμες και ενδεχομένως με κάποια περάσματα nu metal. Όλο αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα μαζί με τα αρκετά πιο brutal φωνητικά του Claudio για goth album, κάνουν το “The Ugly Truth” τρομερά ενδιαφέρον και ίσως πιο «επιθετικό» από τα υπόλοιπα albums του είδους. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι το όλο σκηνικό σου ιντριγκάρει το μυαλό και σε βάζει στο τριπάκι να το ακούσεις, με το αποτέλεσμα να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Ως φίλος του κλασσικού metal, ποτέ δεν πίστευα ότι θα υπάρξει τραγούδι (πόσο μάλλον ολόκληρο album) από ένα τόσο ιδιαίτερο μουσικό είδος, που θα μπορούσε να με «στήσει στον τοίχο». Ε, το “The Ugly Truth” το πέτυχε «από τα αποδυτήρια». Η «σκοτεινή», μελωδική εισαγωγή του, σε περνά σε πιο goth μονοπάτια με τα “The Outsider” και “Leaving So Soon?”, να σου δείξει την πιο heavy/death πλευρά του mastermind με το “In Retrospect” και τελικά να σε οδηγήσει στις όποιες nu/gothic metal επιρροές από καλλιτέχνες όπως οι Type O Negative, Wednesday 13, Rob Zombie και The Sisters Of Mercy. Το επιστέγασμα όλης αυτής της μουσικής ροής, είναι το λυτρωτικό “φωτεινό” κλείσιμο “Autumn Of Terror”. Hidden tip: μα φυσικά η μικρή διάρκεια των κομματιών, η ένταση και η «επιθετικότητα» που τα κάνει κορυφαίες στιγμές για headbanging.

Αν κάτι σου βγάζει αυτό το album, είναι μία έντονη επιθυμία για headbanging μέχρι να αφήσεις και την τελευταία σταλαγματιά ιδρώτα στη νοητή σου πίστα. Η ενέργεια που «αναβλύζει» από τα κομμάτια, η ευφυΐα του Claudio να τα μικρύνει σε διάρκεια και να γίνουν πιο catchy, και η μουσική ένταση που πηγάζει από τις nu/gothic metal επιρροές, έχουν γεμίσει την ατμόσφαιρα του δίσκου με “κρυφά” μηνύματα περί ασταμάτητου headbanging. Ένα album, που από την αρχή μέχρι το τέλος του σε κρατάει σε εγρήγορση και σε γεμίζει με ευχαρίστηση, με ένα αίσθημα ολοκλήρωσης.

Το “The Ugly Truth” είναι από τα albums που αποδεικνύουν γιατί η μουσική μας θα συνεχίσει να προσφέρει συγκινήσεις όσα χρόνια και να περάσουν, όσες στραβές και αν έρθουν. Είναι από τα albums που σε ανατριχιάζουν με το άκουσμά τους και σου αφήνουν έντονη την επιθυμία για επανάληψη. Είναι από τα καλύτερα της χρονιάς στο είδος του, αναμφισβήτητα. Ο Claudio Ravinale και οι Infernalizer βρήκαν ακόμη μια φορά τον τρόπο να μας εκπλήξουν και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας.

Facebook: https://www.facebook.com/InfernalizerOfficial

526

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.