INERTH: “Void”

album

Είδος: Death/Doom/Industrial/Sludge Metal
Δισκογραφική: Abstract Emotions
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2022

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μία τιμιότατη grindcore μπάντα, ονόματι Looking for an Answer, από της οποίας τις στάχτες δημιουργήθηκε ένα άλλο συγκρότημα, το οποίο όμως ουδεμία σχέση είχε με grind.

Οι Inerth έρχονται από τη Μαδρίτη και με περισσή όρεξη, μας παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους, ένα περίεργο κράμα ακραίου ήχου, με sludge doom χαρακτήρα, death φωνητικά και industrial αισθητική.

Με λίγα λόγια, φανταστείτε τους Godflesh παρέα με τους Napalm Death, να τα λένε ακούγοντας Neurosis και Nailbomb. Super συνδυασμός επιρροών, που θα κάνει τους μερακλήδες της σκηνής να ανασκουμπωθούν και να τσεκάρουν το “Void” και να βυθιστούν στα λασπώδη κάλλη του.

Επαφές με το grind παρελθόν των μελών υπάρχουν διάσπαρτες, έτσι για να σπάει το βαλτώδες κλίμα, ενώ τα περισσότερα riff είναι τόσο βαριά κι ασήκωτα, που σε παρασέρνουν με θράσος στο διάβα τους.

Εν κατακλείδι, οι Inerth ύστερα από ένα EP κι ένα demo, έρχονται με το full length “Void” και αφήνουν πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Αν συνεχίσουν έτσι, νομίζω πως θα κερδίσουν πολλές σάπιες καρδιές στον δρόμο τους!

https://www.facebook.com/INERTHband

628

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.