HORISONT: “Sudden Death”

ALBUM

Είδος: 70’s Hard / Progressive Rock
Δισκογραφική: Century Media Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Μαΐου 2020

Πανέμορφο album. Αναφέρομαι στο 6ο album των Σουηδών Horizont οι οποίοι απέσταξαν το όποιο (μεγάλο) ταλέντο τους παρουσιάζοντας ένα αριστουργηματάκι hard rock μουσικής που η εστία της είναι η μισή δεκαετία του ’70 και συγκρίνεται άνετα με όλους τους θρυλικούς δίσκους που κυκλοφόρησαν εκείνη την εποχή.

Μουσική που δεν αποκρύπτει επ’ ουδενί τις επιρροές της προς χάριν μιας πιθανά αμφιλεγόμενης προσωπικότητας, αν και κάτι τέτοιο είναι αυτό που συμβαίνει, με την μπάντα να αναδεικνύει ένα μοναδικό ταλέντο στη συρραφή αυτών των επιρροών με τέτοιο τρόπο που να διεκδικούν την ταυτοποίηση της μουσικής τους ως “αυτόφωτης”.

Μια παρέλαση ονομάτων ως πνευματικοί οδηγοί με τους Kansas (“Free Riding”, “Into The Night”, “Standing Here”, “Runaway”, “Hold On”) να έχουν μάλλον τη μερίδα του λέοντος, τουλάχιστον ως προς την συνθετική φόρμουλα που εφαρμόζουν οι Horizont και από εκεί και πέρα οικειέστατα θέματα με βάση τους Queen, Electric Light Orchestra, Supertramp (“Revolution”), τους Camel με τους Thin Lizzy (“Sail On”) ή τους UFO (“Archaeopteryx In Flight”), μια πιο soft εκδοχή των θεών heavy metalάδων συμπατριωτών τους Black Trip οι οποίοι φυσικά ακολουθούν το ίδιο late 70’s μονοπάτι (“Pushin’ The Line”) και τους αρχαίους Scorpions (“Breaking The Chain”).

Εξαιρετικές riffοσειρές εν πλήρη λαμπάτο ήχο από τους Charles και David με ένγκαυλα solos, τρομερό ρυθμικό δίδυμο από τους Magnus (μπάσο) και Pontus (drums) και έξοχα φωνητικά από τον Axel ο οποίος θυμίζει αρκετά τον τρισμέγιστο Steve Walsh (Kansas) χωρίς καμιά προσπάθεια επιτήδευσης ή μιμητισμού φυσικά.

Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο, οι μύστες των seventies ας ορμήξουν άφοβα, θα τους ενθουσιάσει εγγυημένα. Το “Sudden Death” είναι το απαύγασμα και η κοινή συνισταμένη όλων αυτών των συναισθημάτων που εξήχθησαν, τουλάχιστον για τον γράφοντα, τις τρείς και κάτι δεκαετίες που βρέθηκε κατά καιρούς εν τριβή με το εν λόγω σπουδαίο μουσικό ρεύμα που έθεσε τις βάσεις για τα μεγαλεία που ακολούθησαν, είτε ίδιας σκληρότητας είτε μεγαλύτερης. Άριστοτεχνική δουλειά από τους Horizont και σίγουρα καρφί για την top λίστα μου στο τέλος αυτής της σουρεαλιστική χρονιάς.

Facebook: https://www.facebook.com/horisontmusic/
Website: http://www.horisontmusic.com/

546

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.