HIGH SPIRITS: “Hard To Stop”

ALBUM

Είδος: Hard Rock / Heavy Metal
Δισκογραφική: High Roller Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Ιουλίου 2020

Ο Chris Black είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και πολυτάλαντους τύπους στο heavy rock στερέωμα. Για όσους δεν τον έχετε τσεκάρει και διαβάζετε αυτό το άρθρο καλό θα ήταν να ανασκαλέψετε την τεράστια δισκογραφία του, η οποία έχει να κάνει με ένα σωρό προσωπικά side projects, στα οποία ο ίδιος επιμελείται το στίχο, τη σύνθεση και το σπουδαιότερο παίζει όλα τα όργανα και ερμηνεύει με ιδιαίτερη επιτυχία τις συνθέσεις του!

Το απόλυτο One man show!?! ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ!

Ένα από αυτά τα προσωπικά projects του είναι και οι High Spirit, με τελευταία δουλειά που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Ιουλίου, το “Hard To Stop”, ένα album “όνομα και πράγμα”, μιας και πρόκειται για ένα σύνολο συνθέσεων που συγκεντρώνει τα πλέον δυνατά και “ανεβαστικά” hard rock και heavy metal στοιχεία των 80’s και θεωρώ ότι θα μπορούσε να κοσμήσει άνετα τη δισκοθήκη των νοσταλγών εκείνης της εποχής, αλλά και να δώσει στους ανυποψίαστος ή τους νεότερους στο χώρο, δυνατές στιγμές διασκέδασης.

Για μία ακόμα φορά ο Chris Black τα κάνει όλα και συμφέρει (μουσική εκτέλεση όλων των οργάνων, φωνητικά, ενορχήστρωση και στίχο), πέρα από το mixing που το ανέλαβε ο καλός του φίλος Dan Swanö. Βέβαια όταν αποφασίσει να περιοδεύσει έχει stand by μια καλή παρέα μουσικών που τον πλαισιώνουν, για να αποδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ζωντανά τ’ όλο concept του.

Το “Hard To Stop” βρίθει από πολύ αξιόλογες στιγμές, με τα βαριά χαρτιά να πέφτουν πολύ νωρίς στο τραπέζι, δηλαδή τα “Since You’ve Been Gone” και “Restless”, τα οποία προσδίδουν ένα μοναδικό 80’s αέρα, με πολύ καλά φωνητικά, την ταστιέρα να λιώνει στις πεντατονικές του Black (ο οποίος αποφεύγει συνετά το show off) και απολαυστικό drumming, δημιουργούν δυο πολύ πορωτικές και κολλητικές συνθέσεις, που θα μας ψήσουν να πάμε με ιδιαίτερη όρεξη και για τα επόμενα.

Ξεχωρίζει επίσης το “Hearts Will Burn”, όπου βγαίνει και το επικό στοιχείο με ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ στο “Voice In The Wind”, η φάση γίνεται πιο alternative με αρκετά pop στοιχεία, παρά τις heavy τάση που υποβόσκει, σ’ ένα κατά γενική ομολογία ραδιοφωνικό κομμάτι και τέλος το “Now I Know”, με το οποίο και κλείνει το album, αποτελώντας το ιδανικότερο αποχαιρετισμό με μια ευφάνταστη και speed-άτη heavy – rock σύνθεση παρά τη στιβαρότητα και την απόλυτη τήρηση των γραμμών.

Η μόνη παραφωνία θεωρώ ότι είναι το “Midnight Sun”, σύνθεση δομημένη σε κλασικές heavy metal νόρμες, με τετριμμένες ρίμες στο στίχο, που ίσως θα μπορούσε να μπει σφήνα σε soundrack κάποιας b-movie των 80’s αλλά μέχρι εκεί. Παλιομοδίτική λογική, μόνο για τους νοσταλγούς της συγκεκριμένης εποχής, τελείως αχρείαστο και παράταιρο, ούτε καν πειραματικό.

Συνοψίζοντας, θεωρώ ότι το “Hard To Stop”, είναι η απόλυτη hard rock revival κυκλοφορία για το Καλοκαίρι, διανθισμένη με σύγχρονα υλικά που έχει ως μοναδικό στόχο να σε κάνει να περάσεις καλά! Και το κατορθώνει.

Facebook: https://www.facebook.com/highenergyrock
Bandcamp: https://highspiritsmetal.bandcamp.com/

514

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.