HIGH COMMAND: “Everlasting Torment”

EP

Είδος: Crossover Thrash/punk/hardcore
Εταιρεία: Southern Lord
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Δεκεμβρίου

Πωπω κάτι μερακλήδες!!!
Όταν βλέπω Southern Lord να προωθεί, πρέπει να πηγαίνει σε κάτι καλό το μυαλό μου, το δίχως άλλο. Για ποιον λόγο εκπλήσσομαι λοιπόν;

Οι High Command από την Μασσαχουσετη (γνωστή και ως Μασσατσούτσετς) είναι ένα αγρίμι που πρέπει να έχουν υπόψη τους όλοι όσοι κινούνται γύρω από τον thrash metal ήχο.

Έχοντας το ένα πόδι τσιμεντωμένο στο metal, όπου Slayer-ικά/Sodom-ικά riffs σκίζουν τον αγέρα, με φωνητικά που λοξοκοιτάζουν τον Tom G. Warrior του “Into the Pandemonium” και τον αείμνηστο Riley Gale (Power Trip),ενώ το άλλο πόδι, βαράει κλακέτες σε d-beat ρυθμούς και αλήτικα γρήγορες μελωδίες. Δεν λείπουν κάποια ντροπαλά breakdowns που ρίχνουν το tempo, εκεί που το hardcore μετατρέπεται σε sludge και με κάνει να ουρλιάζω με λατρεία.

Οι πέντε τύποι που αποτελούν τους High Command, αφού ντεμπούταραν τον περασμένο Σεπτέμβριο με το “Beyond the Wall of Desolation”, επιστρέφουν με το δεύτερο τους σύντομο (10 λεπτά) ΕΡ για να μας ανοίξουν τις ορέξεις.

Όσοι δεν τους πήραμε χαμπάρι, σοκαρισμένοι θα τρέξουμε να ακούσουμε όλα τους τα τραγούδια (δεν είναι και πολλά) και όσοι τους γνωρίζατε και δεν μας το είπατε, γαμιέστε!

Εξώφυλλο με τραγίσα κέρατα, σπαθιά, κεριά και τα ρέστα (τα προηγούμενα δυο κοσμούνταν από maces), λογότυπο που θυμίζει Conan (μουσικά όχι όμως) και ήχος που με τη λάσπη του καλύπτει κάθε σου ελπίδα.

Κροσοβεριακό μέταλ για απαιτητικούς οπαδούς που γουστάρουν, σπινταριστές ταχύτητες, βρώμικα φωνητικά και παλαιομοδίτικη αισθητική.

Facebook: https://www.facebook.com/HighCommand/
Instagram: https://www.instagram.com/highcommandthrash/
Bandcamp: https://highcommandsl.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4M3EzJBgOCW0MFc54EBEqQ

704

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.