HATE – “Rugia”

ALBUM

Είδος: Blackened death metal
Εταιρία: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Οκτωβρίου 2021

Οι Πολωνία έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες χώρες- παραγωγούς ακραίας μουσικής, είτε μιλάμε για death, είτε μιλάμε για black metal.
Ανάμεσα στην κλασική death metal δομή που οι Vader ηγούνται και σε εκείνη την πιο μαύρη των Behemoth, υπάρχει μια ηχητική γέφυρα που τους ενώνει, με το όνομα Hate.

25 χρόνια στο δισκογραφικό κουρμπέτι φτάνουν τώρα, στον δωδέκατο κατά σειρά δίσκο τους, με τίτλο “Rugia”. H Rugia είναι ένα νησάκι που ανήκει στην Γερμανία και στα αρχαία χρόνια ήταν τόπος λατρείας των Σλάβων. Όπως βέβαια καταλάβατε, στιχουργικά το “Rugia” πραγματεύεται παγανισμό, μυστικισμό και αρχαίες λατρείες, θέματα που ο χώρος έχει αναδείξει πολλάκις.

Οι Hate καταφέρνουν και πάλι, να μας προσφέρουν ένα ακόμη πολύ δυναμικό album που θα χαροποιήσει τους φίλους του ήχου, που ακολουθούν μπάντες σαν τους Belphegor. Μουσικά, η απόδοση της μπάντας είναι εξαιρετική, με μια παραγωγή που είναι αντάξια της ιστορίας τους, αλλά και της ιστορίας της εταιρίας που το στηρίζει. Βέβαια, μην περιμένετε κάποια έκπληξη.

Ηχητικά το “Rugia” είναι η φυσική συνέχεια του “Auric Gates of Veles” και για κάποιους αυτό θα είναι αρκετό. Για μένα πάντως είναι! Μπορεί να μην θαμπώθηκα, αλλά η ατμόσφαιρα του δίσκου με ρούφηξε όσο έπρεπε για να μου φανερώσει κάθε του κρυφή γωνιά.

Ίσως επισκεφτώ μια μέρα εκείνο το νησάκι!

Facebook: https://www.facebook.com/HATEOFFICIAL
Instagram: https://www.instagram.com/hateofficial/
Twitter: https://twitter.com/hateband
Bandcamp: https://hate.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/13XggX75z0Hk0VNvOuTJoB

1276

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.