GREYBORN: “Leeches” EP

ALBUM

Είδος: Heavy / Stoner Rock
Δισκογραφική: F2M Planet
Ημ. Κυκλοφορίας:18 Μαρτίου 2022

Η Γαλλική μουσική σκηνή διανύει αναμφίβολα μία περίοδο άνθησης στις μέρες μας. Ένας σύγχρονος ηχητικός διαφωτισμός, ας μου επιτραπεί η έκφραση χωρίς να τρίξουν τα κόκκαλα του Βολταίρου και του Μοντεσκιέ, καθώς ένα μουσικό κίνημα δίνει τα φώτα του (ή καλύτερα τις νότες του) με αρκετούς εκφραστές σε όλο το ηχητικό φάσμα του σκληρού και μη ήχου.

Ένα από τα συγκροτήματα που κάνουν την εμφάνισή τους στα δικά μας desert/stoner ηχοτόπια είναι και οι εκ της Λιμόζ προερχόμενοι, Greyborn. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους συμπατριώτες τους Glowsun και Mars Red Sky μεταξύ άλλων, οι Γάλλοι μαζί με τη νέα φουρνιά συγκροτημάτων όπως Goatfather, Zoe, Baron Crâne κινούν τα νήματα και τρέχουν δυναμικά τις εξελίξεις.

Τα μέλη της μπάντας δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα, τουναντίον αποτελούν παλιές καραβάνες της εγχώριας σκηνής και μέσα από τις στάχτες των Mama’s Gun και Blackbird Hill’s αναγεννήθηκαν δημιουργώντας τους Greyborn για να μοιραστούν το νέο τους όραμα. Το καινούριο τους EP “Leeches” λειτουργεί σαν όνομα και πράγμα και είναι έτοιμο να κολλήσει με τις μελωδίες του πάνω σου και πιο συγκεκριμένα στα αυτιά σου αγγίζοντας ευαίσθητες χορδές, όμως αντί για αφαίμαξη και απομύζηση των ζωτικών σου υγρών, θα λειτουργήσει αντίστροφα σαν συγκοινωνούν δοχείο και θα σου προσφέρει μία γερή δόση fuzz-αριστού και full attack distorted ήχου όπου θα σε ταρακουνήσει συθέμελα.

Στο “Leeches” χρέη πρώτου βιολιού αναλαμβάνει η τετράχορδη θεά, η οποία έχει την πρωτοκαθεδρία και μεταμορφωμένη σε τετράχορδο ηχητικό οδοστρωτήρα, με την ένταση και τη ρυθμικότητα που αποπνέει δημιουργεί ένα wall of sound, ικανό να σου κολλήσει τα μούτρα στη γωνία, χαλάζοντάς σου τη μόστρα. Το φασαριόζικο τρίο μέσα από τον δίσκο έχει γίνει χωνευτήρι ήχων και επιρροών κυρίως από την ευρωπαική (όχι απαραίτητα) stoner σκηνή μέσα από συγκροτήματα όπως Beehoover, Greenleaf, Truckfighters, Royal Blood αποτίοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον εγωμανή και ταλαντούχο ξανθομπάμπουρα που ακούει στο όνομα Josh Homme και στις διάφορες καλλιτεχνικές του πτυχές ανά τα χρόνια.

Με απλά μαθηματικά λοιπόν, οι Greyborn μέσα σε εικοσιπέντε λεπτά, διαμέσου πέντε συνθέσεων, με μέσο όρο έκαστο τα πέντε περίπου λεπτά σε διάρκεια, πατώντας σταθερά στην κλασσική φόρμα του ιδιώματος και με μία mainstream προσέγγιση παραγωγής πρωτοτυπώντας με ολίγον τι από Post Punk και Pop στοιχεία κέρδισαν τις εντυπώσεις, τουλάχιστον για τον γράφοντα.

Όμως για να μη χαθούν στη δίνη και ξεχαστούν στη λήθη της σκηνής, θα πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα και αυτό θα είναι με τον πρώτο full length δίσκο.

Facebook: https://www.facebook.com/GreybornBand
Bandcamp: https://greyborn.bandcamp.com/

702

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...