GOATGOD: “Agreus”

ALBUM

Είδος: Doom/Sludge/Hardcore
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Μαρτίου 2022

Ο Αγρεύς (σημαίνει άγριος, θηρευτής) ήταν υιός του Απόλλωνα και της Εύβοιας, αρκετές φορές συνυφασμένος με τον τραγοπόδαρο Πάνα, με την εμφάνιση του οποίου οι εχθροί λάκιζαν, εξ ου και ο πανικός.

Οι τρεις μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη που αποτελούν τους GOATGOD, έχουν προϊστορία σε μπάντες σαν τους Samatas, Disurban και Διχασμένες Αλήθειες, εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία και ο ήχος τους κυμαίνεται μεταξύ του death ‘n’ roll των Entombed και του sludge των Crowbar, ενώ ψήγματα ελληνικού death/black ήχου ολοκληρώνουν τη δική τους προσωπικότητα.

Η παραγωγή είναι σκοτεινή και old school, ενώ οι ρυθμοί τους εναλλάσσονται μεταξύ d-beat και ράθυμου hardcore- άδικου doom, προσφέροντας ηχητική ποικιλία. Οι Goatgod ασπάζονται την DIY ηθική και έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι το σύνολο της παρθενικής τους δισκογραφικής προσπαθειας που ξυπνάει όμορφες μνήμες και δημιουργεί ένα όμορφο αποτέλεσμα που λάμπει δια του αυθορμητισμού.
Η εναλλαγή των ηχητικών επιρροών τους που υφαίνουν ένα δυναμικό ύφος, αποτρέπουν τον ακροατή να κορεστεί, αρκεί βέβαια να θέλει να υποστεί τη βύθιση στον μουσικό τους βάλτο.

Το εξώφυλλο αρχικά, με παρέπεμπε σε κάτι πιο metacore-ειδές, όμως αυτό που συνάντησαν τα αυτιά μου ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον. Οι Goatgod μου πρόσφεραν τελικά κάτι που θα επιθυμούσα να δω επί σκηνής και ίσως ένα double bill με Kemerov ή Agnes Vein να ήταν το ιδανικό για να μπορέσει να επικοινωνηθεί η συνολική λογική του “Agreus”.

Προσωπικά, κέρδισα αρκετά με τις ακροάσεις του ντεμπούτου των Θεσσαλονικέων, ακόμη και αν υπήρχαν αρκετές ατέλειες στην παραγωγή. Μόνο κάτι καλύτερο μπορώ να περιμένω στο μέλλον.
Βάζω ένα ποτήρι λοιπόν, και περιμένω τον Πάνα να έρθει να τσουγκρίσουμε, κλείνοντας μου πονηρά το μάτι.

Facebook: https://www.facebook.com/Goatgodband/
Bandcamp: https://goatgod.bandcamp.com/album/agreus

621

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.