ENFORCER: “Live By Fire II”

LIVE RECORDING

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Μαρτίου 2021

Είναι πλέον πασιφανές ότι λόγω της κατάρας που έχει χτυπήσει τον πλανήτη και με την αδυναμία των συγκροτημάτων να παρουσιάσουν ζωντανά τη μουσική τους στο ευρύτερο ακροατήριο, οι μπάντες (και το management αυτών) έχουν αναγκαστεί να βρουν νέες διεξόδους επαφής με το κοινό τους.

Playthrough videos και quarantine lives προτάσσονται σε καθημερινή βάση ενώ υπάρχει και η λογική της βιομηχανίας, με σπάνιες κυκλοφορίες, επανεκδόσεις και διάφορα άλλα τεχνάσματα να κατακλύζουν τα news posts των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Και φυσικά, πληθαίνουν οι live κυκλοφορίες που ηχογραφήθηκαν στην προ covid-19 εποχή και βρίσκουν μια καλή ευκαιρία για να πλασαριστούν ως προϊόντα, κρατώντας το όνομα έκαστης μπάντας ζωντανό.

Μια από αυτές τις κυκλοφορίες είναι και το νέο live album “Live By Fire II” των Σουηδών heavy metallers Enforcer, δεύτερη ζωντανή κυκλοφορία με το πρώτο μέρος που κυκλοφόρησε το 2015, η οποία αποτυπώνει τη δυναμική των metallers μπροστά στο κοινό της εν έτει 2019.

Τι έχουμε εδώ; Ένα χορταστικότατο σύνολο 18 κομματιών από όλη τη δισκογραφική καριέρα τους υπό έναν τέλειο για “ζωντανά δεδομένα” ήχο. Οι Enforcer έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι τουλάχιστον πλήρως μελετημένοι στο αντικείμενο του ’80s heavy metal και αναμενόμενα εκτελεστικά δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι. Και ειδικά στα speed κομμάτια τους, οι Σουηδοί δείχνουν τα ακονισμένα τους δόντια. Σαρωτικοί και ενθουσιώδεις, εκτελούν περίτεχνα τις θυελλώδεις συνθέσεις απογειώνοντας την αδρεναλίνη και προκαλώντας το παραλήρημα των οπαδών που παρ’ όλη την κάλυψη της μίξης ακούγονται να το απολαμβάνουν εξίσου με την μπάντα. Ο δε Olof Wikstrand βρίσκεται σε μεγάλη ερμηνευτικά κέφια πίσω από το μικρόφωνο, ξεσηκώνοντας κατά το δοκούν τους φίλους των Enforcer καθώς είναι πληρέστατος στα καθήκοντά του και απέριττα επικοινωνιακός.

“Searching for You”, “Bells of Hades / Death Rides This Night”, “Live for the Night”, “One Thousand Years of Darkness”, “Run for Your Life”, “Katana” οι top στιγμές και τελικώς: ένα εξαιρετικό σύνολο που τον οπαδό του heavy metal και της μπάντας θα τον ενθουσιάσει. Ένα ζωντανό best of μιας μπάντας που αποτίει με θαυμάσιο τρόπο την tribute μουσική της προς ολόκληρο το μουσικό παρελθόν του ρεύματος. Προτεινόμενο φυσικά ανεπιφύλακτα και επιτέλους να γίνει κανένα live και στην Ψαροκώσταινα γιατί δεν παλεύεται άλλο η “ατομική ευθύνη”. Γκώσαμε!

Facebook: https://www.facebook.com/enforcerofficial

521

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.