ECOLLAPSE: “Dying With The Wolves”

ALBUM

Είδος: Thrash/Death Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Φεβρουαρίου 2023

Ήμουν μικρός όταν οι γονείς μου με πήγαν στον κινηματογράφο για να παρακολουθήσω την ταινία “Χορεύοντας με τους λύκους” και ο τρίτος δίσκος των Κοζανιτών Ecollapse μου το θύμισε ακαριαία.

Το “Dying with the wolves” όμως, δεν έχει καμιά σχέση με τον κινηματογράφο και όπως αναφέρουν και οι ίδιοι πραγματεύεται τον B’ Παγκόσμιος Πόλεμος, τον σύγχρονο πιεστικό τρόπο ζωής, κοινωνικά, πολιτικά καθώς και υπαρξιακά ζητήματα και την ελπίδα για κάτι νέο, καλύτερο.

Η άφιξη του Γιάννη Σεβίλογλου στα φωνητικά δίνει έναν παραδοσιακό death τόνο στο εγχείρημα που συνδυάζεται περίφημα με thrash ριφολογία που εν συνόλω, θυμίζει Bolt Thrower αρκετά, ενώ γκρουβάρει σε ρυθμούς Lamb of God σε διάφορα σημεία.

Σε γενικές γραμμές οι συνθέσεις κινούνται σε βαριά mid tempo μονοπάτια, τα οποία που και που αρχίσουν ένα ελαφρύ τροχάδην, και περιέχουν καλές ιδέες που είναι αρκετές για να κρατήσουν το ενδιαφέρουν το ακροατή, χωρίς όμως να ακουμπάνε το επίπεδο εκείνο που θα τους επιτρέψει την υπέρβαση.

Ανά στιγμές νιώθω πως έχω ακούσει κάποιο θέμα κατά τη διάρκεια του album και ίσως για αυτό φταίει η ηχητική προσέγγιση που είναι τόσο βαριά που δεν αφήνει τις μελωδίες να ανασάνουν και μοιάζουν να μπουκώνουν σε κάποια σημεία. Οι κιθάρες δυστυχώς φαντάζουν κάπως γυμνές και το μπάσο μοιάζει να κρύβεται ντροπαλό, αδειάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον χώρο.

Τα κομμάτια του “Dying With The Wolves” δεν είναι άσχημα εν γένει και κατά την γνώμη μου, θα έλαμπαν με μια διαφορετική προσέγγιση.

Όπως και να έχει το diy έχει τις δυσκολίες του, αλλά μέσα από τις προσπάθειες γίνεται κανείς καλύτερος, και έτσι, θεωρώ πως την επόμενη φορά τα πράγματα από Κοζάνη μεριά θα είναι τόσο “επιβλητικά”, όσο ο λύκος του εξωφύλλου.

Facebook: https://www.facebook.com/ecollapsegr/
Instagram: https://www.instagram.com/ecollapse_band/
Bandcamp: https://ecollapsegr.bandcamp.com/

317

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.