DRAMA NOIR: “A Necromancy Lore”

ALBUM

Είδος: Symphonic Death/Black Metal
Δισκογραφική: Drakkar Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Αυγούστου 2020

21 μήνες είναι άραγε αρκετοί για την μεταμόρφωση; Αν ρωτήσεις τους Drama Noir, θα σου απαντήσουν με το δεύτερο τους album, “A Necromancy Lore”, επιβεβαιώνοντας τη θετική απάντηση που αιωρείται στον εγκέφαλο σου.

Η συμπάθεια μου για το σχήμα του Mephisto (ex-Disharmony) ήταν δεδομένη από το ντεμπούτο “Princess Airam” , του οποίου η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά επιβλητική. Oι Drama Noir ως “κανονικό” συγκρότημα με σταθερή σύνθεση πλέον, που απαρτίζεται από τον “Yngve” (Gungnir, Flames, ex-W.E.B.) στα τύμπανα, τον Peisithanatos στο μπάσο, τον Nyctelios (Synteleia) στα φωνητικά και φυσικά, τον Mephisto στις κιθάρες, μπήκαν στο S.I.A. Recordings, με τον Σάββα Μπετίνη (Acid Death) στην παραγωγή και το αποτέλεσμα είναι ολοκληρωτικά εκθαμβωτικό.

Μετά την πρώτη ακρόαση του “A Necromancy Lore”, δυσκολεύομαι να καταλάβω πως είναι το ίδιο σχήμα που ηχογράφησε και το “Princess Airam”, αφού το επίπεδο έχει ανέβει πολλούς ορόφους και πλέον, παίζει μπάλα Champions League. Ένα συμφωνικό πέπλο καλύπτει την σκληρή μουσική των Drama Noir, θυμίζοντας Septic Flesh, ενώ κιθάρες και φωνητικά παραπέμπουν νοερά στους Nightfall, με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα να φωνάζει δυνατά το όνομα των Melechesh, με την τελετουργική ανάσα των Necromantia να σηκώνεται στεντόρεια και να απεικονίζεται ελαφρώς και στο πανέμορφο εξώφυλλο του Νίκου Τσιώλη, καθώς οι Rotting Christ των “Thy Mighty Contract” και “Non Serviam” ακούνε περήφανοι.

Το “A Necromancy Lore” είναι από άκρη σε άκρη, ένας επαγγελματικά δουλεμένος δίσκος, που από πίσω του κρύβει σκληρή δουλειά και πολύ ταλέντο. Παρόλο που δεν ήταν δύσκολο, να περιγράψω το τι ακούω με ονόματα καταξιωμένων συγκροτημάτων, κυρίως της πολύπειρης ελληνικής σκηνής, πρέπει να ομολογήσω πως οι Drama Noir απέχουν παρασάγγας από μια απλή καλλιτεχνική, ξεπατικοτούρα περασμένων μεγαλείων. Έχουν βρει τον τρόπο να πλάσουν τα μουσικά τους βιώματα σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα και να μπορείς σύντομα να καταλάβεις πως αυτό που ακούς δεν είναι τίποτα άλλο από Drama Noir.

Η αλματώδης εξέλιξη της μουσικής των Drama Noir από το ντεμπούτο στο δεύτερο album, με κάνει να θεωρώ πως εδώ γίνεται η πραγματική αρχή των πραγμάτων για τους φίλους μας, που νομίζω πως από δω και πέρα έχουν να μας προσφέρουν, φοβερά πράγματα, καλώς εχόντων των πραγμάτων για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η παραγωγή είναι εξαιρετικότατη και το γεγονός πως συνεργάστηκαν με έναν άνθρωπο που έχει πραγματική αγάπη για το αντικείμενο, τους βγήκε σε καλό. Όλα τα όργανα ακούγονται σωστά και καθαρά, με την συμφωνική ατμόσφαιρα να μην υπερβάλλει πνίγοντας το κάθε τι άλλο (μου έρχεται η ανάγκη να ξανακούσω το “Theli” των Therion) και οι μουσικοί δεν ξεφεύγουν προσπαθώντας να αποδείξουν το βιρτουιζιτέ τους, απλά προσθέτοντας τα στοιχεία που πραγματικά χρειάζεται κάθε κομμάτι.

Δεν ξέρω αν θα σηκωθούν οι νεκροί ακούγοντας το “A Necromancy Lore”, αλλά εμείς όλοι πρέπει να σηκωθούμε, χειροκροτώντας ένα αριστουργηματικό μουσικό έργο που θα μείνει σίγουρα, στις μνήμες της εγχώριας σκοτεινής σκηνής.

Highlights: “Chaos Melathron”, “The Last Incantation”, “Witched Curse”

Facebook: https://www.facebook.com/dramanoirband/
Instagram: https://www.instagram.com/drama_noir/
Twitter: https://twitter.com/DramaNoir
Bandcamp: https://dramanoir.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1xvcKtKIb7rR89bKgazjSo

724

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.