DOPE DEFAULT: “Division”

ALBUM

Είδος: Heavy/ Groove Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη Κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου 2022

“Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη μεταλλομάνα… εσύ που βγάζεις τα καλύτερα true παιδιά”. Έπειτα από μία μικρή τροποποίηση και παραλλαγή του στίχου του λαϊκού άσματος από τον ανυπέρβλητο και one in a a kind Στελλάρα, υποδεχόμαστε τα πέντε καρντάσια από τη συμπρωτεύουσα για το τρίτο κατά σειρά δισκογραφικό τους χτύπημα “Division”, που ακολουθεί τα προ τετραετίας και τριετίας αντίστοιχα “Ofrenda” και “Imprisoned”.

To κουιντέτο από τα βόρεια δηλώνει, εκτός των άλλων, Stoner Metal μπάντα και καλά κάνει, όμως μία άρνηση διακατέχει τον γράφοντα, καθώς δυσκολεύεται να τους κατηγοριοποιήσει έτσι. Και αυτό, όχι γιατί δεν είναι. Τουναντίον γιατί είναι πολλά παραπάνω και θα ήταν άδικο και για την μπάντα και ιδιαίτερα για τη μουσική της, να την περιορίσουμε υπό αυτήν την αιγίδα.

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ωραίες οι ταμπέλες αν θέλεις να μη χαθείς οδηγώντας πάνω στην εθνική ή την επαρχιακή οδό και χάσεις τον χρόνο σου, στο κομμάτι της μουσικής όμως, ακόμα και να “χαθείς” θα βγαίνεις πάντα πνευματικά και ψυχικά κερδισμένος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με το “Division” η μπάντα κινείται πάνω σε μία riff based μελωδική Metal κατεύθυνση, με διάφορες ηχητικές παρακάμψεις προσδίδοντας “ενδιαφέρον με τα διάφορα απρόοπτα που συμβαίνουν κατά τη διαδρομή”. Άλλωστε το έχει πει και ο μοναδικός Βαγγέλης Μουρίκης στο ρόλο του Πάνου Τάδε στην ταινία “Ισοβίτες” (στην οποία αξίζει να ρίξετε ένα βλέφαρο εφόσον δεν το έχετε ήδη κάνει, αν εκτιμάτε το ποιοτικό underground κοινωνικοπολιτικό, μα συνάμα καυστικό χιούμορ).

Στο δια ταύτα λοιπόν, το συγκρότημα είναι πιστό στις μεταλικές και πατροπαράδοτες νόρμες των κλασικών δεκαετιών, υιοθετώντας την μετα Millenium ηχητική εισβολή, κατά κύριο λόγο από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Αυτό μεταφράζεται πως ο δίσκος θα τραβήξει την προσοχή όσων “σταυροκοπιούνται” με τα μεγαθήρια της σκηνής και του NWOBHM, αλλά ταυτόχρονα θα κεντρίσει και το ενδιαφέρον όσων γουστάρουν τους “Αμνούς του Θεού” και λοιπών ομοϊδεατών του κινήματος του New Wave of American Heavy Metal.

Επίσημα λοιπόν, η μπάντα παρασημοφορείται ως heavy groovy metal χωρίς να μένει μόνο εκεί, ξετιλύγοντας διάφορες πτυχές της ταυτότητάς της, προτάσσοντας τον epic λυρικό χαρακτήρα της, διάφορες doom εκφάνσεις της, σε συνδυασμό με αρκετές αναγνωρίσιμες “προοδευτικές” διαθέσεις οι οποίες εμφανίζονται στις ταστιέρες, όταν αυτές δεν εξαπολύουν την κοφτή και στακάτη ριφολογία τους.

Ο δίσκος στην ολότητά του “ζέχνει” επαγγελματισμό και μεράκι από όλες τις απόψεις και η μοναδική προεπιλογή που θα πρέπει να κάνουμε είναι του συνοδευτικού αλλά και του μέρους που θα μας συντροφεύσει κατά την ακρόασή του.

Facebook: https://web.facebook.com/dopedefault
Bandcamp: https://dopedefault.bandcamp.com/

1100

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...