DISTANT REALITY: “Origins” EP

EP

Είδος: Heavy Metal / Synthwave / Pop Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Σεπτεμβρίου 2022

Oύτε 3 μήνες δεν πέρασαν από την καταπληκτική διπλή κυκλοφορία των EPs “One Life Left” / “Almost Dead” και ο Θεόδωρος Σταματιάδης ξαναταράζει τα νερά με ένα ακόμη ολόφρεσκο τεμάχιο 4 κομματιών.

Το ύφος του δεν έχει αλλάξει. Παραμένει στο ’80s metal synthwave / pop, ένα υβρίδιο που δείχνει ότι το έχει μελετήσει στο έπακρο και αποδίδοντάς το σε σεμιναριακά επίπεδα είτε σε επίπεδο σύνθεσης είτε σε επίπεδο παραγωγής. Εν ολίγοις rock based ηλεκτρονική μουσική, ιδανική για dance floor πίστες, απόλυτα εμβαπτισμένη στο πνεύμα της πιο ανέμελης δεκαετίας που βίωσε ο δυτικός κόσμος. Εξαιρετικά riffs για άλλη μια φορά, solos άκρως μεταλλικού χαρακτήρα που συμπλέκονται με τις ευφάνταστες λούπες, υποδειγματική synth δουλειά με έκλαμπρες λεπτομέρειες να αναδύονται, αμεσότητα και ευληψία.

Και τα 4 κομμάτια που απαρτίζουν το “Origins” είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας. “Origins“, “Get Away”, “Neon Knights // Dark Nights” και “Farewell”, μουσική που θα μπορούσε να ντύσει τους τίτλους οποιασδήποτε σειράς δράσης στις U.S. και το “μοντέρνο” part κάθε ελληνικής βιντεοταινίας back to day.

Ένα άψογο, όπως και οι προκάτοχοί του, εναλλακτικό soundtrack της disco Dorian Gray που σύχναζε τα βράδια ο άλλος εαυτός του κυρίου Αρχιμήδη (Σωτήρη Μουστάκα). Ο οποίος σίγουρα θα έδινε το χέρι στον δημιουργό. Οι παλαιοί, είτε οι ανεξάρτητοι χρωματισμού στο metal spectrum τους είτε οι “εναλλακτικοί” pop / rockers τον καιρό του “Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα!”, θα συγκινηθούν μέχρι δακρύων. Ίσως και οι πιο νεολαίοι να αφουγκραστούν κάποιο ωστικό κύμα αν και για να νιώσεις αυτές τις δονήσεις που ξεπηδούν από τα εξαγώμενα του Θεόδωρου Σταματιάδη, απαραίτητη – πιθανόν, αλλά πολύ πιθανόν λέμε – προϋπόθεση είναι να έχεις ζήσει τον καιρό που ο Μητσιμπόνας και η Βουτυρίτσα ήταν οι κυρίαρχες περσόνες της Σούπερ Κατερίνας. Αυτά, πάω να παίξω με τον Amstrad CPC 6128 μου, τον επήραν τα ζουμιά πάλι του κωλόγερου.

Facebook: https://www.facebook.com/distantrealityproject
Bandcamp: https://distantrealitygr.bandcamp.com/

498

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1168 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.