DEMISE OF THE CROWN: “Life In The City”

ALBUM

Είδος: Power Metal/Metalcore
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2020

Οι Demise Of The Crown, είναι μία νέα μπάντα που προέρχεται από μία σκηνή (τη Καναδική) η οποία τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην αναβίωση των ‘80s και την εξέλιξη του new wave of traditional heavy metal, όπως το ονομάζουν. Και όμως, οι metallers από το Montreal δεν ακολουθούν τη πεπατημένη, πηγαίνουν κόντρα στο “ρεύμα” και ασχολούνται με το μοντέρνο ήχο και τη “μόδα” του σήμερα που ακούει στο όνομα metalcore. Το “Life In The City”, το δεύτερο album τους, αποδεικνύει περίτρανα ότι παρά τις όποιες ‘90s και ‘00s prog/power επιρροές τους, με τις ικανότητες και τη θέληση του group να προσθέσει το δικό του λιθαράκι στην σημερινή μουσική πραγματικότητα μπορεί να υπερισχύσει.

Θα ξεκινήσω την ανάλυση του “Life In The City”, λίγο ανάποδα. Και όσο και αν ακουστεί κλισέ και γραφικό, το δεύτερο album των Καναδών metallers είναι ένα ολοκληρωμένο album από όλες τις απόψεις. Δε γνωρίζω πόσες φορές σας έχει τύχει να ακούσετε ένα δίσκο και να πείτε ότι όλα είναι αρμονικά μεταξύ τους, τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά και ερμηνευτικά, όμως πραγματικά το “Life In The City” είναι φτιαγμένο έτσι. Και μπορεί η μουσική και οι στίχοι να είναι τα πρώτα που απασχολούν σε ένα album, όμως το “φαίνεσθαι” δηλαδή η φωνή, η ερμηνεία παίζει σημαντικό ρόλο. Και εδώ, είναι σίγουρο ότι ο Darren Beadman δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Είναι αυτός που δίνει συναίσθημα σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά, όπως και μέσα στο κομμάτι με την εναλλαγή των φωνητικών του και την εμφανή εξωτερίκευση των συναισθημάτων του ίδιου. Μπορεί με τρομερή μαεστρία, να συνδέσει το μίσος, την οργή, την επιθετικότητα με τη γαλήνη, την ηρεμία, τη δικαίωση και αυτό να μοιάζει κάτι πολύ εύκολο, παιχνιδάκι για τον ίδιο. Δεν ξέρω αν αυτό θέλει να πετύχει, δε νε νοιάζει αν του έχει έρθει “επιφοίτηση”, ούτε αν βρίσκεται στη καλύτερη κατάσταση του, το θέμα είναι ότι το πετυχαίνει με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών.

Από την άλλη βέβαια, το “Life In The City” έχει και το μουσικό όπως επίσης και το στιχουργικό υπόβαθρο ώστε να υποστηρίξει το όλο εγχείρημα των Demise Of The Crown. Και ενώ μουσικά το album κινείται στα χνάρια του μοντέρνου, groove και μελωδικού metal, οι συνθέσεις είναι μπολιασμένες με ‘90s και ‘00s στοιχεία χωρίς όμως να υπερτερούν της σύγχρονης διάθεσης του group. Έτσι θα δεις να μοιάζουν με την ωμή δύναμη των millennium Judas Priest του “Jugulator” και του “Demolition” στα “Glorious Life” και “The Rise And The Fall”, να αγγίζουν τις prog/power μελωδίες των ‘90s στα “Gatekeeper” και “My Mind Is Free” και να θυμίζουν τις σημερινές metalcore δόξες των Avenged Sevenfold και Bullet For My Valentine στα “Fixated” και “Dying Heat”. Αυτό όμως που ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμα της μπάντας, είναι το “Lightning Strikes” όπου κυριαρχεί ο αέρας του σύγχρονου, groove-άτου και melodic metal.

Φαντάζομαι γνωρίζετε πόσο δύσκολο έως ακατόρθωτο μοιάζει ένα album του σύγχρονου metal ήχου να κερδίσει έναν έναν λάτρη του κλασικού και old school metal, όμως το “Life In The City” έχει το κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα σημερινά albums και το πετυχαίνει. Οι Demise Of The Crown, δείχνουν ικανοί για μεγάλα πράγματα και το δεύτερο χτύπημα τους είναι η απόδειξη. Ένα album που θα κερδίσει τους φίλους του μοντέρνου metal, ενώ δε θα αφήσει ασυγκίνητους και τους οπαδούς των ‘90s-’00s prog/power μελωδιών. Το “Life In The City”, είναι ένας δίσκος που αντικατοπτρίζει την εξέλιξη του heavy metal εν έτει 2020 και σαν τέτοιος δίσκος πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το συνολικό πρόσημο, μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Κρατήστε το όνομα, θα μας απασχολήσει ευχάριστα στο εγγύς μέλλον.

498

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.