CYNICAL ANTS: “{a​}​void​[​ance]”

ΕΡ

Είδος: Post-Punk
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Ιανουαρίου 2022

Πόσο κυνικό μπορεί να είναι ένα μυρμήγκι; Ίσως να είναι η πρώτη ερώτηση σε κάποια επικείμενη συνέντευξη με τους post punks Cynical Ants, που μας παρουσιάζουν τη δεύτερη τους δισκογραφική προσπάθεια με τίτλο “{a​}​void​[​ance]”, δυο χρόνια μετά το ομώνυμο demo EP τους.

Δυο κυρίες και ένας κύριος αποτελούν τους Cynical Ants που παίζουν μουσική από μια άλλη εποχή με τέτοια ακρίβεια που κάποιος θα πίστευε πως ο χρόνος έχει σταματήσει στο 1979, όταν οι Gang of Four κυκλοφόρησαν το “Entertainment”.

Οι Αθηναίοι φαίνεται να είναι μεγάλοι ακόλουθοι του μουσικού ύφους του κυρίου Andy Gill, αφού όσο ακούω το νέο τους ΕΡ, κλείνω τα μάτια μου και το βλέπω να χαμογελάει ευτυχισμένος, γνωρίζοντας πως η κληρονομιά του θα συνεχιστεί.

Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο όμως, είναι η εξαιρετική παραγωγή του εγχειρήματος και ο χώρος που έχει δοθεί στο μπάσο που τόσο έχει χαθεί από τη δεκαετία του 80 και μετά. Το “{a​}​void​[​ance]” περιέχει 6 υπέροχα κομμάτια, με αγαπημένο μου το “Dragonfly” για όσους αγαπούν την γκρούβα που γέννησαν οι Gang και μπάντες σαν τους Talking Heads.

Η θεατρική ερμηνεία της Penny, το εμφατικό μπάσο του Angel και τα ρυθμικότατα τύμπανα της Άννας δημιουργούν ένα όμορφο περιβάλλον για να χαλαρώσεις να πιεις το ποτό σου και να χορέψεις σε απόσταση ανάσας, με κάποι@ άγνωστ@.

Εν κατακλείδι, οι Cynical Arts είναι για αρχόντους, αλλά δεχόμαστε και λινάτσες. Κανένας δεν θα αποκλειστεί!

Facebook: https://www.facebook.com/cynicalants
Bandcamp: https://cynical-ants.bandcamp.com/

804

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.