Comeback Kid, Eden Demise, Censored Sound (22/6/2023) An Club

LIVE REPORT

Οι hardcore fans φέτος δεν μπορούν να έχουν παράπονο. Η Hardtimes Athens τους πρόσεξε πάλι, φέρνοντας Agnotic Front, Sick of it all, Stick to your Guns, Crowbar και Comeback Kid.

Οι Καναδοί CBK κυκλοφόρησαν πέρυσι το νέο τους album “Heavy Steps” (review) και έτσι η ευκαιρία να τους απολαύσει ξανά το ελληνικό κοινό δεν χάθηκε.

Δυο εγχώρια σχήματα είχαν την τιμή να ανοίξουν αυτή την εξαιρετική βραδιά, με πρώτους τους αδερφικούς μου Censored Sound που πριν λίγους μήνες αποφάσισαν να βγουν από τον λήθαργο τους για να εξυπηρετήσουν το “Old Tyme Hardcore”, όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι των Βοστονέζων Slapshot, με του οποίου τη διασκευή έκλεισαν το set τους.

Συγκρότημα έμπειρο στη σκηνή αφού την πάτησε για πρώτη φορά τις αρχές των 00s και έκτοτε έχουν παίξει αρκετά gigs εν ελλάδι.

Με την τελευταία γνωστή τους σύνθεση που περιλαμβάνει τον κιθαρίστα των My Turn, Φώτη, οι CS είχαν ως χρέος να κρατήσουν παρέα σε ένα περιορισμένο κοινό, μιας που οι περισσότεροι βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του An Club, κρατώντας δυνάμεις για την εμφάνιση των Headliners.
Παίξανε κομμάτια από όλες τους τις κυκλοφορίες, με τον frontman τους, Γιώργο να γράφει πολλά χιλιόμετρα πάνω κάτω στη σκηνή και να αναγκάζεται μάλιστα να υποστεί την παρουσία μου στο ρεφρέν του “οικογενειακού” μας, “Defrosted”.

O κόσμος αν και συγκρατημένος στις αντιδράσεις του, αγκάλιασε με χειροκροτήματα τους Censored Sound που επέστρεψαν για να συνεχίσουν την υπεράσπιση του παραδοσιακού αμερικάνικου hardcore punk, το οποίο δεν έχει μεγάλη εκπροσώπηση στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, η σκυτάλη δόθηκε στους επίσης, έμπειρους Eden Demise, που έχουν ουκ ολίγες φορές εμφανιστεί στο παρελθόν σε διοργανώσεις της H.A., και μάλιστα μας παρουσίασαν ένα από τα καινούργια τους τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν μαζί με το νέο τους albums ως τις αρχές του νέου έτους. To death-ιζον (κυρίως λόγω των φωνητικών) metalcore τους ήταν ότι πρέπει για γεφυρώσει τις μπάντες μεταξύ τους και να κάνει κάποιους λίγους να αρχίσουν να ιδρώνουν.

Η δυναμική παρουσία τους frontman τους, αλλά και η κίνηση των υπολοίπων μελών, έδωσαν έμφαση στα δυνατά τους breakdowns και έθεσαν τα θεμέλια για μια συνέχεια γεμάτη “χορό”.

Αν και δεν είμαι οπαδός του συγκεκριμένου στιλ, μπορώ να πω πως με άφησαν πλήρως ικανοποιημένο με την εμφάνιση τους και έσβησαν κάθε αμφιβολία που κάποτε τους είχα δει και δεν κούμπωσαν.

Ομολογώ πως δεν θυμάμαι την ώρα που οι Comeback Kid ανέβηκαν στη σκηνή, αφού πέρασε αρκετή ώρα προετοιμασίας, αλλά στο “Heavy Steps” με τον οποίο άνοιξαν, βρήκε το pit μουδιασμένο. O Andrew Neufeld όμως, με λίγα λόγια και κινήσεις ξεσηκωμού, κατάφερε μέσα σε δευτερόλεπτα να μετατρέψει το An Club σε εμπόλεμη ζώνη. Απαιτούσε συνεχώς circle pits και η σκηνή φιλοξενούσε συνεχώς stage divers, και είμαι σίγουρος πως κάποιοι θα μετρούν τις μελανιές τους ακόμη. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον φωτογράφο μας, Γιάννη Σακκή που έφαγε αρκετές ξεγυρισμένες στον “βωμό του καθήκοντος”.

Οι CBK ακούραστοι ως φαίνονταν, παρόλο που βρίσκονται σε περιοδεία ήταν ασταμάτητη, ειδικότερα ο ελεύθερος οργάνων, Andrew, που έδωσε όλη του την ψυχή στο μικρόφωνο χοροπηδώντας συνεχώς, την στιγμή που τα μόνιτορς ποδοπατούνταν αδιάκοπα, χρησιμοποιούμενα ως βασικό πάτωμα για τους ιπτάμενους hardcorers, απέδειξαν γιατί όλοι εμείς τους αγαπάμε τόσο πολύ.

“False Idol Falls”, “Crossed”, “Somewhere, Somehow”, αλλά και το “All in a year” από το ντεμπούτο τους “Turning Point” (ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ!!!) ήταν κάποια που ξεχώρισα από το σετ τους, που τελείωσε με τον ύμνο, “Wake the Dead” όπου ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο για μια βουτιά από τη σκηνή στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Δεν σταμάτησαν να μας ευχαριστούν για την παρουσία μας και με βοηθό τον εξαιρετικό ήχο, ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω παρακολουθήσει στο An Club στην 25ετή μου ενασχόληση με τις συναυλίες.

Και για όσους απορούν γιατί στις hardcore συναυλίες είναι τόσο μικρά τα σετ, θα απαντήσω: Α) δεν χρειάζεται παραπάνω γιατί η ένταση είναι στο 1000%, Β) προσπαθήστε να τρέξετε μαραθώνιο ψέλνοντας ανάποδα το πάτερ ημών σε όλη τη διάρκεια και θα καταλάβετε γιατί.

ΡΕ ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΑΝΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ;

Setlist
Heavy Steps
False Idols Fall
Do Yourself a Favor
Partners in Crime
Crossed
G.M. Vincent & I
All in a Year
Absolute
Somewhere, Somehow
Dead on the Fence
Wasted Arrows
Should Know Better
Wake the Dead

Φωτογραφίες: Γιάννης Σακκής

Όλοι εκεί στις 11 Ιουλίου, όπου οι Hardtimes Athens γιορτάζουν τα 25 χρόνια τους με τους Δανούς Nekromantix. Τρόμος και ροκαμπίλυ!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
530

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.