COMEBACK KID: “Heavy Steps”

ALBUM

Είδος: Hardcore punk
Εταιρία: Nuclear Blast
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου 2021

5 χρόνια είναι πολλά. Κάποιοι ξεχνάνε τα σπίτια τους μέσα σε 5 χρόνια. Όμως, οι Καναδοί Comeback Kid επιστρέφουν σαν να μην έλειψαν ποτέ.
Το “Outsider” του 2017 είχε ικανοποιήσει στο έπακρο τα εξεζητημένα γούστα του Καλλίνικου Ρήδα και αν έγραφε αυτό το κείμενο αντί εμού, θα ξεκινούσε με ένα FUUUUUCK!

To ομώνυμο “Heavy Steps” έρχεται με το γνωστό τους γεμάτο ενέργεια hardcore punk να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Τα σχισμένα φωνητικά που συνδυάζονται με πιο καθαρά ιδανικά, οδηγούν ένα καταιγιστικό ρυθμό στην απόλυτη επιτυχία.
Κιθάρες σχίζουν τον αιθέρα ανέμελες χωρίς να ενοχλούν τον δυναμισμό που διακατέχει το είδος και τύμπανα καρφωτά, σαν να μπήγουν καρφιά στα ήδη πληγωμένα μας κορμιά.
Κανένα από τα κομμάτια του “Heavy Steps” δεν υπερβαίνει τα 3:30 λεπτά, αλλά είναι ικανά να δημιουργήσουν θανατηφόρα χιονοστιβάδες.

Η παραγωγή; Διαμάντι. Το μπάσο αρκετά ψηλά και με τις τρεμάμενες χορδές του να μας ανατριχιάζουν, κουρδιζόμαστε για το επικείμενο αιματηρό circle pit.
Τραγούδια ένα και ένα, με συμμετοχή του Joe Duplantier (GOJIRA) στο “Crossed” και του JJ των Deeznuts στο “Everything Relates”, αλλεπάλληλες εναλλαγές ρυθμού με υψηλό μέσο όρο ταχύτητας και τους Καναδούς σε τεράστια φόρμα. Αυτό που μου φαίνεται διαφορετικό σε σχέση με παλαιότερες δουλειές τους, είναι πως αφού ακούσω το “Heavy Steps”, νιώθω την ανάγκη να ακούσω Raised Fist, μιας που η ηχητική τους συνάφεια φαίνεται να μεγαλώνει.
Βέβαια, ένας μικρός mainstream αέρας φυσά κατά μήκους του δίσκου, ικανός να φέρει νέο κόσμο στις αγκάλες των Comeback Kid, αλλά δίχως να διώξει όλους εμάς τους γηραιότερους που τους αγαπάμε από τότε που ο Παναθηναϊκός έκανε ευρωπαϊκές νίκες.

Το “Heavy Steps” βάζει γκολ από τη σέντρα, κρεμώντας χωρίς δυσκολία τον αντίπαλο τερματοφύλακα και αναγκάζει τον διαιτητή να γράψει τον τίτλο του στο ροζ φύλλο αγώνα για το 2022.
Η Nuclear Blast ξέρει να διαλέγει.
Φέρτε μας την κούπα από τώρα!

Official Site: https://www.comeback-kid.com/
Bandcamp: https://comebackkid-hc.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Comeback.Kid
Instagram: https://www.instagram.com/comebackkid_hc
Twitter: https://twitter.com/cbktweets

927

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.