QUEEN+PAUL RODGERS: "The Cosmos Rocks"

Πολλοί οπαδοί των QUEEN θεωρούν (δικαιολογημένα) ιεροσυλία να παί­ζουν  ζωντανά και να η­χο­γρα­φούν με αυτό το όνομα τα εναπομείναντα μέλη του γκρουπ όταν ο σπουδαίος ερ­μη­νευ­τής Freddy Mercury δεν εί­ναι πια στη ζωή.

Μπορεί ο… αντικαταστάτης του, ο εξίσου φοβερός τραγουδιστής Paul Rodgers (FREE, BAD COMPANY) να κάνει εξαιρετικές  ερμηνείες όμως το αποτέλεσμα θυμίζει ελάχιστα Queen.

Στο νέο τους album με τίτλο “The Cosmos Rocks” η συνεργασία P.Rodgers με το ιστορικό συγκρότημα είναι θετική, ο ήχος συνδυάζει μπλουζ, ροκ αλλά και ποπ στοιχεία, η κιθάρα του BRIAN MAY είναι όπως πάντα σταθερή αξία,τα ντραμς του Roger Taylor δίνουν το χρώμα και τη δύναμη που πρέπει στα τραγούδια ενώ το μπάσο του Pino Palladino διορθώνει τις ατέλειες στις συνθέσεις των κομματιών.

Ο ήχος του δίσκου είναι πιο κοντά στα μέτρα του P.Rodgers και αυτό φαίνεται στα τραγούδια “Time to shine” και “Warboys” ενώ ξεχωρίζουν και τα “We believe” και “Through the night” καθώς και το εξαιρετικό ομώνυμο τραγούδι.

Νομίζουμε ότι το συγκεκριμένο album θα ικανοποιήσει τους φίλους του συγκροτήματος αλλά και όσους αγαπούν τα ιστορικά ονόματα του παρελθόντος με τα ελαττώματα φυσικά που τους συνοδεύουν μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και δημιουργίας.


483