BOMBING THE AVENUE: “Dysfunctional”

ALBUM

Είδος: HEAVY ROCK / ALTERNATIVE
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 20 Δεκεμβρίου 2019

Τί πιο ωραίο απ΄ το να βλέπεις μία μπάντα να μεγαλώνει, να εξελίσσεται, να ωριμάζει και να βρίσκει σιγά σιγά την ταυτότητα που έψαχνε. Με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση είδα αυτή την “μετάλλαξη” στην καινούργια δουλειά των Bombing The Avenue, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Ξεχάστε οτιδήποτε έχετε ακούσει από τη μπάντα τα προηγούμενα χρόνια και καλωσορίστε την εποχή του “Dysfunctional”.

Συγνώμη για την ισοπέδωση των προηγούμενων ετών, αλλά το καινούργιο τους πόνημα δεν αφήνει περιθώριο για συγκρίσεις με τις προηγούμενες δουλειές. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία “πορωτική δισκάρα”, με ταυτότητα, ξεχωριστό ύφος, δυναμισμό, πανέξυπνες συνθέσεις και τόλμη, από μία μπάντα που αποκτά τον δικό της ήχο και έχει τα “cojones” να πειραματιστεί για να ξεχωρίσει και όχι απλά για να εντυπωσιάσει.

Το μισής διάρκειας λοιπόν Dysfunctional περιέχει επτά μόλις συνθέσεις, γιατί τόσες χρειάζονται και γιατί τόσες είναι αρκετές ώστε να αποφευχθούν “φλυαρίες” και κουραστικές στιγμές. Με το κοφτό riff στο εναρκτήριο “Hangover City” ανοίγεις τα μάτια, με το που μπαίνει η μπασαδούρα τα γουρλώνεις και σιγά σιγά αρχίζεις να τρεμουλιάζεις και να λικνίζεστε στην ηδονή που σου προσφέρουν “ανατριχιαστικά κιθαριστικά τριξίματα”. Πας απ’ το Αμερικάνικο punk σε Γερμανικό krautrock και πίνεις και μία “τζούρα μεταμοντέρνας alternative παράνοιας”, για να μην σε πιάσει μονοτονία.

Η συνέχεια εξίσου αποστομωτική. Χωράνε και αρπίσματα και nu metal περάσματα και μελωδικά φωνητικά και “γκαρίσματα”. Όλα τα’ χει ο μπαξές και τα’ χει τοποθετημένα με τρόπο που δεν σε μπερδεύουν, αλλά σου προκαλούν θαυμασμό και ζωγραφίζουν χαμόγελα στο έκπληκτο πρόσωπό σου. Το μαγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι Bombing The Avenue έχουν το χάρισμα να φτιάχνουν χιτάκια και στιγμές που σου “καρφώνονται” στο μυαλό, είτε στις πιο “αφαιρετικές” συνθέσεις τους (π.χ. “Bad Uncle”) είτε στα πιο “επιθετικά τους” (στα μούτρα) κομμάτια (π.χ. “Bullet In”).

Δεν θα μπω στην διαδικασία, να σας πω ποιες αγαπημένες μου μπάντες από διάφορα μουσικά είδη μου ήρθαν στο μυαλό ακούγοντας το “Dysfunctional” και θα σας αφήσω να βρείτε τις δικές σας στιγμές στο δίσκο, που σας έκαναν να αναπολήσετε. Το σίγουρο είναι ότι οι Bombing The Avenue αποκτούν τη δική τους ταυτότητα, ενσωματώνοντας τα αγαπημένα τους ακούσματα και αφιερώνοντας πολύ χρόνο και κόπο για να δημιουργήσουν επτά συνθέσεις που φανερώνουν ώριμο επαγγελματισμό και νεανική τρέλα. Και αν βρείτε εσείς καμιά δυσλειτουργία στο όλο εγχείρημα, πείτε μου.

https://www.facebook.com/BombingTheAvenue/

https://bombingtheavenue.bandcamp.com/

446

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.