BLACK RAINBOWS: “Cosmic Ritual Supertip”

ALBUM

Είδος: Fuzz/Stoner Rock
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Μαΐου (digital), 5 Ιουνίου 2020 (physical)

Όταν έχεις την ιδέα να χρησιμοποιήσεις τον ευφάνταστο τίτλο “Cosmic Ritual Supertip” για να περιγράψεις την καινούρια σου δισκογραφική απόπειρα, τότε καλά θα κάνεις να μπορείς να την υποστηρίξεις. Ευτυχώς για μας ο πολυπράγμων Gabrielle Fiori και η παρέα του επιστρέφουν ανανεωμένοι, με τον όγδοο πλέον δίσκο, και με περίτεχνο τρόπο το καταφέρνουν σαν να είναι “piece of cake”.

Μουσική, στίχοι και εξώφυλλο έχουν ευθυγραμμιστεί όλα για αυτόν τον σκοπό, έως ότου αποκτήσουν γωνίες και δημιουργήσουν έναν παν επόπτη οφθαλμό όπου μας παρατηρεί αφ’ υψηλού, όσο αφυπνίζει τη μουσική μας διόραση.

Χωρίς να θέλει ιδιαίτερο κόπο, και έχοντας ανακαλύψει τον ιδανικό τρόπο από το 2007, ο “riff master” Fiori με περίσσια μαεστρία και τέχνη, συνδυάζοντας άλλοτε γρήγορες ταχύτητες και άλλοτε αργά μονολιθικά grooves, “κινεί τα νήματα” και διαδίδει το “λόγο του Fuzz” σαν άλλος ιεροκήρυκας στα πέρατα του κόσμου.

Ο νέος δίσκος είναι σαν να “τρώς ένα ’70s χαστούκι” με μπόλικο Fuzz, όπου σε κάθε ρόζο του χεριού μέσα από τα αμέτρητα riffs που έχουν γράψει χιλιόμετρα πάνω στην ταστιέρα, έχουν ποτιστεί ’90s stoner στοιχεία, space ήχοι με αρκετή ψυχεδέλεια, ενώ στη λίστα έχουν έρθει να προστεθούν και κάποια “φρέσκα” heavy με doom occult ψήγματα και όχι μόνο. Το “Hypnotized By The Solenoid” για παράδειγμα, εκτός από το εκπληκτικό solo που μας χαρίζει, φέρνει με τη μελωδία του κατά νου ομοιότητες από το project του θεούλη James Lavelle των Unkle.

Η μπάντα όταν δεν περιπλανιέται εξερευνώντας δορυφόρους στο διάστημα ή αναζητώντας τον μύθο για το “μεγάλο πτηνό όπου είναι σημάδι ότι θα πεθάνουμε”, κινείται σε γήινα desert μονοπάτια. Ο Fiori που ουδέποτε έκρυψε την εκτίμησή του για τους Sabbath, Nebula, Monster Magnet και πάει λέγοντας, όπως και την επίδραση που είχαν στη μουσική του, στο “Cosmic Ritual Supertip” τη φανερώνει και τη μετουσιώνει στα τραγούδια του με έναν μοναδικό τρόπο που φαίνεται, και εννοείται ακούγεται, εντελώς αυθεντικός.

Ο δίσκος στην ολότητά του ξεχειλίζει από αστείρευτη ενέργεια και όλες οι συνθέσεις με αποκορύφωμα τα “At Midnight You Cry”, “Master Rocket Power Blast” και “Fire Breather” αποπνέουν ένα live feeling και είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν πίδακες ιδρώτα και λοιπών υγρών στα διάφορα venues, όταν ξεκινήσουν πάλι οι ζωντανές εμφανίσεις και οι περιοδείες.

Οι Black Rainbows μπαίνουν στη νέα δεκαετία, μεγαλώνοντας τη μουσική τους κληρονομιά και ενισχύοντας τη φήμη που τους ακολουθεί ως μία από τις καλύτερες και ποιοτικότερες μπάντες του ιδιώματος, με τον πιο “ώριμο” και “μεστό” δίσκο τους μέχρι στιγμής, ενόσω καταδεικνύουν τον δρόμο και ξεχωρίζουν τους … leaders από τους followers.

Facebook: https://www.facebook.com/BLACKRAINBOWSROCK/

Website: http://www.theblackrainbows.com/

448

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...