BAND OF SPICE: “By The Corner of Tomorrow”

ALBUM

Είδος: Hard rock/ Heavy Metal
Εταιρία: Scarlet Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Μαρτίου 2021

Αυτή τη φορά, θα αφήσω άλλους να “μιλήσουν” στην έναρξη. Το 2015, ο Ιορδάνης Κιουρτσίδης έγραφε για το “Economic Dancers”: “ Αν θέλεις απολαυστικό hard rock, εγγυημένη καύλα στην έκφραση, νοσταλγικά, συναισθηματικότατα τραγούδια από έναν αναγνωρισμένο μάστορα, όπως είναι ο Spice, ίσως και να βρήκες το δίσκο της χρονιάς”. Δυο χρόνια αργότερα ο Στέφανος Στεφανόπουλος: “το “Shadows Remain” επιβεβαιώνει τη συνθετική συνέπεια του Spice και για πολλοστή φορά αναρωτιέμαι το πώς θα εξελίσσονταν οι Spiritual Beggars, άπαξ και βρισκόταν ακόμη στις τάξεις τους”. Έρχεται λοιπόν, η σειρά μου να παραδεχτώ το εύστοχο songwriting του Christian Sjöstrand που δημιουργεί άκοπα, αξιέπαινο hard rock/heavy metal για το οποίο θα έκαναν standing ovation όλοι οι σημαντικοί του χώρου.

Κοιτώντας πίσω στο χρόνο και παίρνοντας έμπνευση και ευλογία από τον σκληρό rock ήχο των 70s-80s, βγάζει από την ψυχή του μελωδίες που θα ζήλευαν πολλοί. To “By the Corner of Tommorow” φέρει Sabbath-ική ατμόσφαιρα που άλλοτε συνδυάζεται με μεταλλική ωριμότητα (σε κάποια σημεία μου θύμισε λίγο τους Savatage), και άλλοτε περνώντας θαρραλέα μέσα από τα ποτισμένα, με αλκοόλ, ποτάμια του Νότου και τα καταπράσινα λιβάδια της Ιρλανδίας, αλλά έχοντας πάντα την τάση να θυμίζει τα χρόνια του Spice στους Spiritual Beggars, προσφέρει μουσική υψηλής ποιότητας. Με παραγωγή που έχει ως κοινό παρονομαστή όλων των μερών του, τον όγκο, το νέο album του Σουηδού συνθέτη είναι μια πολύ καλή αγορά για εκείνους τους rockers/metalers που επιζητούν αστείρευτη γκρούβα και μουσική που σε κάνει να θέλεις να ταξιδέψεις.

Ο Spice είναι ένα ταλαντούχος μουσικός και το έχει αποδείξει πολλάκις. Είτε ως μέλος των Spiritual Beggars, είτε ως μέλος των Mushroom River Band, είτε ως Kayser και σίγουρα, θα είναι πολύ καλός ακόμη και αν τραγουδάει στο μπάνιο σου. Για μια ακόμη φορά ως Band Of Spice, δημιουργεί ποικιλία συναισθημάτων που σε αναγκάζουν σε πολλαπλές ακροάσεις του δίσκου. Εγώ πάλι, έχω έναν λόγο παραπάνω να αγαπήσω αυτόν τον δίσκο. Ο Spice έχει εκείνο το φοβερό γρέζι στη φωνή που μαζί με τον κύριο Gyllenhammar (Mustasch) μπαίνουν στις τοπ τραγουδιστικές μου επιλογές στη λατρεμένη μου βόρεια χώρα, τη Σουηδία.

Κλείνω τα 40 τη μέρα που κυκλοφορεί το “By the Corner of Tomorrow” . Το εκλαμβάνω σαν δώρο και το ακούω μονορούφι!

Facebook: https://www.facebook.com/BANDofSPICE-161181420587878/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1acRUE7hAsfEf0TZKjpP6W

518

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.