BABY CULT: “Baby Cult”

ALBUM

Είδος: Power Pop
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 2 Φεβρουαρίου 2023

Τι παράγει η Κρήτη αγαπητέ αναγνώστα; Λάδι, τυριά, ρακές, κρασιά και πολλά ακόμα προϊόντα που άμα ρωτήσεις ντόπιο, θα σου πει ότι όλα είναι τα καλύτερα. Μεταξύ μας, δεν θα έχει και πολύ άδικο. Έχω κάνει Ρέθυμνο εγώ και ξέρω.

Μεταξύ άλλων όμως, βγάζει προφανώς και μουσική. Από το Ηράκλειο της λεβεντογέννας, λοιπόν, μας έρχονται οι Baby Cult, ένα garage power pop (όπως αυτοπροσδιορίζονται) τρίο. Ενεργοί απ’ το 2016 κι έχοντας οργώσει συναυλιακά το νησί, αποφάσισαν να βγάλουν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ, το οποίο φέρει το όνομα της μπάντας.

Η γκαραζοrevival μουσική αισθητική τύπου Stokes φανερώνεται απ’ τις πρώτες νότες του εναρκτήριου “Chase” και είναι παρούσα σε όλο τον δίσκο, ειδικά σε κομμάτια όπως το πολύ ωραία και ξεσηκωτικά “Pale Eyes” και “Disco”. Θα αγγίξουν κι ευαίσθητες χορδές με το μπαλαντοειδές “She Is”, το “Never Coming Home” και το “Shall Not” που κλείνει το άλμπουμ, αλλά θα δώσουν και πιο σκληρά riff στο “Sold”. Σε σημεία έχει και μπόλικες indie-alternative πινελιές, που συνδράμουν ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι μονότονο.

Συνολικά έχουμε μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια, έναν ωραίο δίσκο που, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα μπορούσε να είναι και μερικά λεπτά μικρότερος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι βαρετός ή κουράζει. Μακάρι να πάρουμε σύντομα και μία ζωντανή γεύση από τους Baby Cult εδώ στην πρωτεύουσα, γιατί ή καλή η μπάντα στο live φαίνεται ασούμε.

Facebook: https://www.facebook.com/babycultband
Instagram: instagram.com/babycult_official/

383

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 90 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.