ARTHUR BROWN: “Long Long Road”

ALBUM

Είδος: Ethnic Folk
Δισκογραφική: Prophecy Productions / Magnetic Eye Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Ιουνίου 2022

Τι χρονιά έχουμε; Πόσων χρονών είναι ο Arthur Brown;

Ο 80χρονος πλέον τυπάρας δεν λέει να αποσυρθεί και κυκλοφορεί ανήμερα των γενεθλίων του νέο δίσκο. Κι αν θεωρείς πως είναι sad αυτό, να δεις πόσο περισσότερο sad είναι το ότι ο «γέρος» καταφέρνει και γειώνει με ευκολία, ακόμα και τώρα, πολλούς μικρότερούς του.

Ομολογουμένως δεν ήξερα τι να περιμένω από το “Long Long Road”, αλλά με το που έσκασε το “Gas Tanks”, κούνησα το κεφάλι μου θετικά. Ο άνθρωπος είναι στην κοσμάρα του και παράγει εξαιρετική μουσική 70s, τη στιγμή που τόσοι γύρω προσπαθούν να παίξουν revival. Εδώ είναι το real deal παιδιά και σε επίπεδο συνθέσεων, αλλά και παραγωγής. Βασικά, αν δεν μου έλεγαν πως είναι νέος δίσκος, θα ορκιζόμουν πως βγήκε το 1977 και παρότι αυτό ακούγεται cringe, ο Brown με ευκολία το κάνει να μην είναι.

Αν έχεις ασχοληθεί γενικά με τον εν λόγω καλλιτέχνη (και δεν έχεις ακούσει απλώς το “Fire”), το νέο album θα σου δώσει μια νοσταλγική γροθιά στη μουσική σου γνάθο, η οποία θα σε κάνει να ανατρέξεις στην (όχι όσο πλούσια φαντάζεσαι) δισκογραφία του Brown και των λοιπών συνοδοιπόρων της «τότε» εποχής.

Ναι, προφανώς μην περιμένεις κάποιον νεωτερισμό, είπαμε ήδη πως πρόκειται για μία αναδρομή στο παρελθόν, με το αποτέλεσμα να είναι καθόλα ποιοτικό και όχι ρομαντικό.

Τι έχει να πει λοιπόν ο Arthur Brown εν έτει 2022; Με κομμάτια όπως “Gas Tanks”, “Going Down”, “I Like Games”, “Shining Brightness”, “The Blues and Messing Round” και το ομώνυμο, προφανώς έχει να πει πολλά.

Το “Long Long Road” λειτουργεί σαν μία χρονομηχανή η οποία θα μετατρέψει το mp3 σου σε κασέτα, το CD σου σε βινύλιο και το Spotify σου σε μπομπίνα. Άσε στην άκρη για λίγο τις απομιμήσεις και τσέκαρέ το.

https://www.facebook.com/arthurbrownmusic

454

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.