ANTI-FLAG: “Lies They Tell Our Children”

ALBUM

Είδος: Punk Rock
Εταιρεία: Spinefarm Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 6 Ιανουαρίου 2022

Από το ντεμπούτο τους “Die for your Government” το 1996, οι Αμερικανοί punk rockers Anti-Flag συνεχίζουν ως τώρα να πολεμούν με τους στίχους τους το κατεστημένο, παρόλο που άφησαν πίσω τα οργισμένα νιάτα τους και πέρασαν σε μια πιο “mainstream” ηχητική εποχή.

Βρήκαν όμως, τον τρόπο να το κάνουν καλά και να μην αφήσουν το punk να καταβροχθιστεί από την αδηφάγο υπεραξία του pop και με οδηγό το μοναδικό τους ταλέντο, προσφέρουν ταυτόχρονα σημαντική, αλλά και πιασάρικα ραδιοφωνική μουσική.

Το “Lies They Tell Our Children” είναι ένα album που θα σε κάνει πιο χαρούμενο, θα σε κάνει να χορέψεις στους ρυθμούς του χρησιμοποιώντας του στίχους του σαν συνθήματα, ενώ θα προσπαθείς να σταματήσεις να πατάς το repeat. Επιπλέον, το 13ο πόνημα των Anti-Flag εκτός από τα συνήθη ύποπτα μέλη της μπάντας, έχει και αρκετούς καλεσμένους που κάνουν το αποτέλεσμα πέρα για πέρα ελκυστικό, αρχίζοντας με την εμφάνιση του Jesse Leach (Killswitch Engage) στο “Moder Meta Medicine”

Tom Mc Ilrath (Rise Againts) και Brian Baker (Bad Religion etc.) στο “Fight of our lives”, ενώ στο μοναδικό “Victory or Death (We gave ‘Em HeLL)” συμμετέχει ο Campino (Die Toten Hosen) για να λάβουμε στα ηχεία μας έναν ύμνο που θα ακούγαμε από τους Dropkick Murphys. “When the world starts burning, ring the bell, ring the bell, we can say we were there when it fell” και τα πράγματα αρχίζουν να θερμαίνονται στο μυαλό μου.

Εξαιρετικά ογκώδης η παραγωγή του Jon Lundin, αλλά ίσως οι κιθάρες θα έπρεπε να ακούγονται λίγο περισσότερο κάποιες στιγμές, μιας που ακούγεται σαν να δόθηκε περισσότερη βάση σε μπάσο και φωνές. Το album όμως, είναι αδαμάντινο και αν δεν είσαι φιλελές αριστεραλλεργικός, θα βρεις soundtrack για την όχι πάντα, όμορφη καθημερινότητα σου.

Στη χώρα που δεν είναι παράνομο να καις σημαίες, ίσως ξέρουν καλύτερα, αφού οι Anti-Flag την κάνουν στάχτη για δέκατη τρίτη φορά ανάβοντας απλά τους ενισχυτές τους. Μαλάκα Κόβιντ, θα τους είχαμε δει στο Los Almiros Festival. Τώρα, πρέπει να ξενιτευτούμε.

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ ξαναπατάω το play και χορεύω εκστασιασμένος πάνω από τα αποκαΐδια.

“Still some hope in our veins…”

Official Site: http://www.anti-flag.com/
Facebook: https://www.facebook.com/anti.flag.official/
Instagram: https://www.instagram.com/antiflag/

424

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.